SABRENT Quad NVMe SSD naar PCIe 4.0 x16-kaart vanaf vandaag verkrijgbaar


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SABRENT

De SABRENT Quad NVMe SSD naar PCIe 4.0 x16-kaart (EC-P4BF) is perfect voor desktops die extra snelle opslag nodig hebben. Met deze kaart kun je één, twee, drie of zelfs vier NVMe SSD’s toevoegen via één enkele PCIe-slotadapter.

De kaart ondersteunt alleen M.2 M-key SSD’s, maar oudere en nieuwere SSD’s in de formaten 2230/2242/2260/2280 werken ook op PCIe 4.0 snelheden. En als je een oudere PCIe 3.0/2.0-sleuf hebt, kun je de kaart nog steeds gebruiken. Je kunt de schijven individueel benaderen of ze in een RAID-configuratie plaatsen met behulp van Intel VROC, AMD Ryzen NVMe RAID, UEFI RAID of softwarematige RAID via Windows Storage Spaces.

Als je een krachtig systeem hebt, is goede koeling belangrijk. De adapter is gemaakt van aluminium voor stabiliteit en warmteafvoer, en wordt geleverd met thermische pads voor alle vier de SSD’s om ze koel te houden. Voor extra koeling in veeleisende omgevingen kun je zelfs een ventilator inschakelen. De kaart is plug-and-play en vereist geen stuurprogramma’s. Dankzij de LED-indicatoren aan de achterkant kun je snel de status van de schijven zien.

Meer opslagruimte nodig? Geen probleem! Met de SABRENT Quad NVMe SSD naar PCIe 4.0 x16-kaart (EC-P4BF) kun je tot wel vier NVMe SSD’s toevoegen aan je systeem via één adapter in een fysieke x16 PCIe-slot. Voor deze configuratie zijn de volledige 16 lanes nodig, dus zorg ervoor dat je systeem PCIe bifurcatie ondersteunt.

De kaart is ontworpen met aluminium voor stabiliteit en koeling. Hij wordt geleverd met thermische pads om ervoor te zorgen dat je SSD’s optimaal koel blijven. Wil je nog betere koeling in een krachtige omgeving? Dan kun je een ventilator inschakelen via een schakelaar aan de achterkant. Zo blijven je schijven altijd op volle snelheid draaien.

De SABRENT Quad NVMe SSD naar PCIe 4.0 x16-kaart (EC-P4BF) ondersteunt PCIe 4.0 SSD’s, maar werkt ook met oudere en nieuwere SSD’s op lagere snelheden. Hij is compatibel met NVMe SSD’s in de formaten M.2 2230/2242/2260/2280, zodat je gemakkelijk kunt kiezen welke schijven je wilt gebruiken.Bronnen: SABRENT

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.