Sabrent toont SSD/HDD convertor met plek voor M.2 SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sabrent

Sabrent heeft de USB 3.2 Type-C M.2 PCIe NVMe + 2,5”/3,5” SSD & HDD Converter (DS-UCMH) aangekondigd. Dit apparaat ondersteunt M.2 PCIe NVMe SSD’s en 2,5″/3,5″ SATA SSD’s en HDD’s, ook gelijktijdig. Een 10 Gbps USB-verbinding maakt snelle, universele toegang mogelijk voor overdrachten naar het hostapparaat en tussen schijven. Het kan online werken in verschillende modi of offline met de ingebouwde kloonfunctie. Het overzetten van gegevens is hoe dan ook een fluitje van een cent.

De meegeleverde USB-kabels zorgen ervoor dat het werkt met uw hostapparaat en de interface is ook achterwaarts compatibel. Inbegrepen is ook een voedingsadapter om ervoor te zorgen dat uw schijven tijdens gebruik stabiel en betrouwbaar blijven, plus een thermisch kussen om elke M.2 SSD koel te houden. Installatie is zonder gereedschap en eenvoudig.

De US-UCMH is ontworpen voor Windows en macOS, maar werkt ook offline met zijn kloonfunctie. Deze functie wordt bediend met een eenvoudige richtingsschakelaar, terwijl de status van de drive en de kloonvoortgang allemaal duidelijk worden weergegeven met LED-indicatoren. Eenvoudig en snel klonen ligt in jouw handen met de DS-UCMH.

De DS-UCMH ondersteunt zowel M.2 PCIe NVMe SSD’s als 2,5″/3,5″ SATA SSD’s en HDD’s, ook gelijktijdig. Het maakt via USB verbinding met het hostapparaat, maar kan ook offline werken. Ideaal voor nieuwe schijfinstallaties, upgrades, gegevensback-up en meer.

De USB 3.2 Gen 2×1-interface maakt verbinding met maximaal 10 Gbps om tot 1 GB/s aan bandbreedte voor overdrachten te bieden. Dit maakt snelle en efficiënte overdrachten of klonen voor de meeste schijven mogelijk. De installatieprocedure is ook zonder gereedschap voor extra gemak.

De DS-UCMH heeft een offline kloonfunctie voor het klonen tussen schijven zonder tussenkomst van de host. Het heeft ook een richtingsschakelaar voor het klonen plus LED-indicatoren om de schijfstatus en de voortgang van het klonen te melden. Kloon in beide richtingen en blijf op de hoogte tijdens het hele proces, online of offline.

Twee USB-kabels, Type-C naar Type-A en Type-C, worden meegeleverd voor flexibiliteit van het hostapparaat. Een 2A/12V-voedingsadapter wordt meegeleverd om de schijfstabiliteit voor maximale betrouwbaarheid te garanderen. Ook inbegrepen is een thermische pad van silica om de temperatuur van een M.2-schijf te regelen om prestatiebeperking te voorkomen.

De USB-verbinding is backwards compatibel met USB 3.0/2.0 bij hun respectieve snelheidslimieten. Dit product is ontworpen voor Microsoft Windows en macOS. Registreer uw product op sabrent.com en neem voor hulp contact op met ons technische ondersteuningsteam.Bronnen: Sabrent

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.