Samsung brengt de M8-serie monitoren uit met magnetische webcam


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung kondigt de Smart Monitor M8-serie aan. De veelzijdige M8 heeft Samsungs iconische slanke ontwerp en is verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue en Spring Green. De Smart Monitor heeft een 32 inch display met UHD-resolutie en een SlimFit Cam.

De Smart Monitor-serie van Samsung, die voor het eerst werd gelanceerd in november 2020, is een line-up van ’s werelds eerste alles-in-één-schermen. Speciaal voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig scherm. Geniet van diverse content1 via bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV, zonder verbinding met een pc of tv te maken. De M8 heeft een verfijnd, dun ontwerp (11,4 mm) en is ongeveer driekwart slanker dan de vorige modellen. Met vier nieuwe kleuren kies je welke uitvoering het beste bij jou past.

Perfecte monitor voor thuiskantoor
De M8 is de perfecte monitor voor je thuiskantoor. Je maakt via de geïntegreerde Smart Hub verbinding met verschillende IT-apparaten, zonder een pc te hoeven opstarten. De Workspace-gebruikersinterface biedt alle toepassingen die nodig zijn om op één scherm te werken en je maakt draadloos verbinding met een Windows- of Mac-pc. Je maakt zo efficiënt gebruik van handige functies, zoals Samsung DeX, Apple AirPlay 2 en Microsoft 365 cloudservice2. Ook spiegel je eenvoudig het scherm van je smartphone op de M8.

SlimFit Cam
De Smart Monitor M8 heeft een magnetische en verwijderbare SlimFit Cam, die je draadloos aan de monitor bevestigt. De SlimFit Cam heeft gezichtsherkenning en automatische zoomfuncties, waardoor het gezicht van een persoon snel wordt geïdentificeerd en automatisch scherp stelt op het onderwerp. Ideaal voor presentaties en livestreams. Ook ondersteunt de M8 videochat-apps, zoals Google Duo. Zo werk je eenvoudig op afstand samen of houd je videoconferenties.

Met de SmartThings Hub verbind je eenvoudig jouw IoT-apparaten draadloos met de monitor. Via de SmartThings-app volg je de IoT-apparaten door je hele huis en lees je de informatie over je apparaten die op de M8 zijn aangesloten, inclusief lichtschakelaar en stekker3. Bixby en Amazon Alexa4 stuur je met spraakopdrachten aan met de hooggevoelige Far Field Voice-microfoon. Bovendien maakt de microfoon gebruik van een Always On Voice-functie, die gespreksinformatie op het scherm weergeeft als Bixby is geactiveerd. Zelfs als het beeldscherm uitstaat.

Voor extra kijkcomfort past het scherm automatisch de helderheid en kleurtemperatuur aan de omgeving aan. De M8 heeft een in hoogte verstelbare standaard (HAS) en kantelfunctie, zodat je de perfecte positie vindt voor elk project. Van een filmavond tot werksessie. De Smart Monitor M8 heeft een CES Innovation Awards Honoree van de CTA (Consumer Technology Association) ontvangen als erkenning voor een breed scala aan weergavetechnologieën.

Prijzen en beschikbaarheid
De Smart Monitor M8 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 799,-.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.