Samsung heeft de nieuwe m.2 SSD 990 pro gelanceerd


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung Electronics heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwste toevoeging aan hun indrukwekkende assortiment opslagoplossingen: de 4-terabyte (TB) SSD 990 PRO. Dit maakt deel uit van de 990 PRO-serie, een reeks high-performance PCIe 4.0 SSD’s die gebruikmaken van Samsung’s achtste generatie V-NAND (V8) technologie en een verbeterde eigen controller. De SSD is ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne gamers, creatieve professionals en technologie-enthousiastelingen die behoefte hebben aan krachtige en ruime opslagmogelijkheden.

Wat deze SSD opvallend maakt, zijn de verbazingwekkende lees- en schrijfsnelheden. Met sequentiële leessnelheden tot 7,450 megabytes per seconde (MB/s) en schrijfsnelheden tot 6,900 MB/s biedt het ongeëvenaarde prestaties. Het is ook ideaal voor gamers, omdat het aanzienlijk lag vermindert en de laadtijden van games versnelt.

Een ander hoogtepunt is de verbeterde energie-efficiëntie, die tot 50% beter is dan zijn voorganger, de 980 PRO-serie. Dit wordt bereikt door een vernikkelde coating op de controller en een warmteverspreider aan de achterkant van de SSD, wat zorgt voor optimale temperatuurregeling en consistente prestaties op lange termijn.

Deze 4 TB SSD 990 PRO is ook ontworpen met het oog op ultradunne laptops. Dankzij Samsung’s geavanceerde geheugentechnologie past deze SSD in een single-sided M.2-formaat, waardoor problemen met de installatie en mogelijke beschadiging van andere componenten worden voorkomen.

Samsung biedt ook software-ondersteuning via de Samsung Magician-software, waarmee gebruikers firmware, drivers en instellingen kunnen beheren, evenals RGB-aanpassingen voor de versie met heatsink.

De SSD 990 PRO-serie zal naar verwachting in september 2023 worden uitgebracht en belooft een game-wisselaar te zijn voor diegenen die op zoek zijn naar ongekende opslagprestaties en capaciteit.Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?