Samsung introduceert de BM1743 SSD met een opslagcapaciteit van 61,44 TB


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung heeft de BM1743 SSD geïntroduceerd met een opslagcapaciteit van 61,44 TB, gebaseerd op de zevende generatie 3D NAND (V-NAND) technologie met 176 lagen geheugencellen. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de BM1733 uit 2020, die 96-laagstechnologie en een maximale capaciteit van 32 TB had. De BM1743 biedt indrukwekkende prestaties met tot 1,6 miljoen willekeurige lees-IOPS, 110.000 willekeurige schrijf-IOPS, en sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 7,2 GB/s en 2,0 GB/s. Dit maakt de SSD zeer geschikt voor leesintensieve toepassingen.

Samsung beweert dat de BM1743 dubbele sequentiële lees- en schrijfsnelheden biedt vergeleken met de vijfde generatie technologie, met vier keer betere willekeurige leesprestaties. Dit wijst erop dat quad-level cell (QLC) SSD’s nu de prestatieniveaus van triple-level cell (TLC) tegenhangers benaderen, terwijl ze hogere opslagdichtheid bieden.

De BM1743 is verkrijgbaar in de traditionele U.2 vormfactor en een E3.S variant die PCIe Gen 5 ondersteunt, dankzij de aangepaste Samsung controller. De duurzaamheid en gegevensretentie van de BM1743 zijn verbeterd, met een uithoudingsvermogen van 0,26 drive writes per dag (DWPD) tijdens de garantieperiode, vergeleken met 0,18 DWPD voor de BM1733. De stroomloze gegevensretentie is verlengd tot drie maanden, drie keer langer dan die van de voorganger.

Samsung heeft ook gesuggereerd dat er een model van 122,88 TB op komst is, wat de capaciteit van de BM1743 zou verdubbelen. Dit nieuwe model plaatst Samsung in directe concurrentie met Solidigm’s D5-P5336, die momenteel de markt voor SSD’s met hoge capaciteit domineert. High-density opslagoplossingen worden steeds belangrijker vanwege de groeiende eisen van AI en HPC.Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?