“Samsung introduceert Galaxy Book2 Pro”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung kondigt vandaag de Galaxy Book2 Pro-serie aan. De line-up verschijnt in twee versies: de Galaxy Book2 Pro 360 met S Pen en de Galaxy Book2 Pro met 5G. Met beide devices ben je extreem flexibel, want ze combineren draagbaarheid met veelzijdigheid. Zo speelt de Galaxy Book2 Pro-serie perfect in op nieuwe manieren van werken en studeren.

Beveiliging van het allerhoogste niveau
Nu werken en studeren op afstand normaal geworden is, blijft optimale beveiliging van data en privacy topprioriteit voor Samsung. De Galaxy Book2 Pro-serie is de eerste consumenten-pc line-up die voldoet aan Microsofts secured-core pc-vereisten. Die zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor zakelijke pc’s in veiligheidsgevoelige werkomgevingen, zoals bij overheden of in de gezondheidszorg. Met het secured-core keurmerk ben je optimaal beschermd tegen alle mogelijke cyberaanvallen.

De Galaxy Book2 Pro-serie biedt alle voordelen van een bedrijfsbeveiliging, met als pluspunt dat de stijlvolle pc zo draagbaar is dat je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Optimale mobiliteit en vrijheid in een dun en licht ontwerp met 5G- en Wi-Fi 6E-connectiviteit.

Met een batterijduur tot 21 uur kun je de hele dag aan de slag, zonder continu ingeplugd te zijn. Mocht het nodig zijn, dan zorgt de universele USB Type-C snellader dat je supersnel weer extra stroom hebt. De oplader is bruikbaar voor alle mobiele Galaxy-apparaten, dus je hoeft er maar één bij je te hebben als je onderweg bent.

Ultieme power
De Galaxy Book2 Pro is uitgerust met de nieuwste 12th Gen Intel® Core™-processor. Zo ben je altijd verzekerd van een snelle en soepele performance, of je nu werkt, videobelt of gamet.

Nu we dagelijks videobellen is een soepele gebruikservaring essentieel. De Galaxy Book2 Pro-serie zorgt daarvoor met 1080p FHD webcams en een extra breed gezichtsveld. Verder is Studio Mode uitgebreid met een aantal nieuwe functies, zoals Auto Framing. Dat zorgt ervoor dat je altijd centraal in beeld bent, of je nu naar links of rechts beweegt. Door andere verbeteringen is de achtergrond niet storend en met Face Effect zie je er altijd op je best uit. Het GREENGUARD-gecertificeerde AMOLED-scherm maakt videobellen helemaal af met extreem helder en duidelijk beeld.

Dankzij verbeterde audio klinken je videocalls op de Galaxy Book Pro2-serie net zo goed als ze eruit zien. Tweezijdige ruisonderdrukking blokkeert achtergrondgeluiden van zowel jou als je collega’s, en wat overblijft is glasheldere communicatie. Verder ben je met de Max 5W output Smart Amp verzekerd van een uitgebalanceerd geluid, ook als het hard staat. De Galaxy Book2 Pro-serie ondersteunt geluidstechnologie van AKG en Dolby Atmos.

Met de toegevoegde Samsung Device Care-applicatie kun je nagaan hoe efficiënt je pc werkt. Zo krijg je manieren aangereikt om stroomgebruik en opslag te optimaliseren. Zo geniet je van constante prestaties gedurende de hele levensduur van je apparaat.

Lekker freewheelen in het Galaxy-ecosysteem
De Galaxy Book2 Pro-serie maakt het je makkelijk om je weg te vinden binnen het Galaxy-ecosysteem. Zo zet de Galaxy Book Experience al je content probleemloos over op je nieuwe device. Via Single Sign-On with Samsung Account hoef je maar één keer je gebruikersnamen en wachtwoorden in te voeren voor toegang tot Galaxy-device apps en content, zoals Samsung Gallery en Samsung Notes. Ook zijn je Galaxy Buds klaar om gekoppeld te worden.

Met Galaxy Book Smart Switch zet je oude gegevens, foto’s, instellingen, en meer van je oude naar je nieuwe pc over. Daarbij maakt het niet uit van welk merk je oude pc is. En eenmaal overgezet voelt de Galaxy Book2 Pro-serie direct vertrouwd omdat je werkt op de intuïtieve One Book UI 4.0, die je al kent van andere Galaxy-toestellen. Dezelfde gebruikersinterface, zelfde apps, zelfde menu’s. Toegankelijker kan het niet.

Een greep uit de updates van de Galaxy Book2 Pro-serie:

– Link to Windows / Microsoft Your Phone koppelt je Galaxy-smartphone aan je Galaxy Book2 Pro-serie. Met Recent Apps veeg je omhoog op je Windows 11-taakbalk om de status van je smartphone te bekijken. Je kunt ook je recent gebruikte smartphone-apps selecteren om direct op je desktop te gebruiken.

– Met Samsung Multi Control gebruik je je Galaxy Book2 Pro-serie toetsenbord en trackpad om te navigeren op je Galaxy Tab S8.

– Private Share maakt het delen van gevoelige werkdocumenten met collega’s veiliger dan ooit. Creëer bijvoorbeeld getimede links met extra veiligheidsopties, zoals alleen-lezen toegang en geen mogelijkheid tot schermopnames. Kortom, je houdt de volledige controle over je bestanden, ook nadat je die gedeeld hebt.

– Quick Share kun je gebruiken om grote bestanden te versturen met de nieuwe optie Link Sharing. Zo maak je een makkelijke, deelbare link voor de ontvanger.

– De Galaxy Book2 Pro is de perfecte hub voor je SmartThings-compatibele apparaten. Lichten bedienen, temperatuur instellen, beveiligingscamera’s controleren – je doet het allemaal eenvoudig vanaf je SmartThings Dashboard. Met de nieuwe Bixby kun je je IoT-devices ook via spraak besturen. Tot slot vind je via SmartThings Find je Galaxy Book2 Pro-serie makkelijk terug als je hem kwijt bent, ook als de pc uit staat.

Beschikbaarheid en verkoopadviesprijzen
De Galaxy Book2 Pro komt op 1 april beschikbaar in de kleuren Graphite en Silver voor een verkoopadviesprijs vanaf € 1.449,- (13” i7 16GB 512GB). De Galaxy Book2 Pro 360 komt daarnaast ook uit in Burgundy voor een verkoopadviesprijs vanaf € 1.549,- (13” i7 16GB 512GB).Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.