Samsung kondigt details nieuwe Galaxy Z Fold2 aanSamsung heeft de details van de nieuwe Galaxy Z Fold2 bekend gemaakt. De Galaxy Z Fold2, een vouwbare telefoon, zal de Galaxy Fold van vorig jaar op gaan volgen.

Waar de eerste Fold nog beschikt over een relatief klein 4,6″-scherm aan de buitenkant heeft de Z Fold2 een display met een diagonaal van 6,2″, waarbij de randen rondom een stuk minder groot zijn. Ook het scherm aan de binnenkant is iets vergroot. Het eerste model moest het met 7,3″ uitgevouwen doen, waar het nieuwe model over een 7,6″-scherm beschikt. Beide schermen bij de Z Fold2 hebben een gat voor de frontcamera in plaats van een inkeping.

Qua opbouw bestaat het scherm uit een oled-display, een dunne laag glas en een plastic bovenlaag, waardoor deze in- en uit te klappen is. Waar de vorige Fold nog 17,1mm dik was bij het scharnier is de Fold2 met 16,8mm iets dunner. Het scharnier is door een verbetering ook beter in staat om stof buiten de telefoon te houden.


Op de website van Samsung is het toestel al te reserveren voor 1999 euro. Samsung geeft ook aan dat hij vanaf halverwege september geleverd zal worden.

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.