Samsung kondigt GDDR7 aan


Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het de eerste Graphics Double Data Rate 7 (GDDR7) DRAM heeft ontwikkeld, die geïnstalleerd zal worden in volgende generatie systemen van belangrijke klanten voor verificatie. Dit zal bijdragen aan de groei van de grafische markt en het technologische leiderschap van Samsung in het veld versterken. De 16-gigabit GDDR7 biedt de hoogste snelheid in de branche en heeft innovaties in geïntegreerd circuit ontwerp en verpakking voor extra stabiliteit bij hoge snelheden.

De GDDR7 behaalt een indrukwekkende bandbreedte van 1,5 terabytes per seconde en heeft een snelheid per pin van maximaal 32 Gbps dankzij de Pulse Amplitude Modulation (PAM3) signaleringstechniek. Vergeleken met GDDR6 is het ontwerp 20% energiezuiniger en biedt Samsung een optie met een lage bedrijfsspanning voor toepassingen met aandacht voor stroomverbruik, zoals laptops.

Om warmteontwikkeling te minimaliseren, wordt een epoxy-moldingcompound (EMC) met hoge thermische geleidbaarheid gebruikt voor het verpakkingsmateriaal. Deze verbeteringen verminderen de thermische weerstand met 70% ten opzichte van GDDR6, wat bijdraagt aan stabiele productprestaties, zelfs bij hoge snelheden. Met de GDDR7 richt Samsung zich op gebieden die uitstekende grafische prestaties vereisen, zoals workstations, pc’s en spelconsoles, en ziet het toepassingen in AI, high-performance computing (HPC) en automotive voertuigen in de toekomst.Bronnen: Samsung, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?