Samsung kondigt op CES de nieuwe Odyssey OLED Gaming monitor


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung heeft op CES 2024 nieuwe Odyssey OLED gamingmonitors aangekondigd, waaronder de Odyssey OLED G9, G8 en G6. De G9 is een 49-inch curved ultra-wide monitor met DQHD-resolutie en 32:9 aspect ratio. De G8 is de eerste platte 32-inch Samsung OLED-gamingmonitor met 4K UHD-resolutie, terwijl de G6 een 27-inch QHD-monitor is. Alle modellen hebben een 240 Hz refresh rate en 0,03 ms GTG response time. De monitoren gebruiken OLED Glare-Free technologie om lichtreflecties te verminderen en ondersteunen VESA DisplayHDR True Black 400 en AMD FreeSync Premium Pro.

Naast fysieke connectiviteit bieden de monitoren Multi Control voor naadloze apparaatconnectiviteit en bevatten ze de Samsung SmartThings Hub voor IoT-apparaatbediening. De Odyssey OLED G9 en G8 zijn ook entertainmenthubs met toegang tot streaming- en cloudgamingdiensten. Het nieuwe Core Lighting+ design zorgt voor een slanke metalen rand en verlichtingscirkel voor een meeslepende ervaring.

Samsung streeft ernaar om de gamingervaring te verbeteren en zijn leiderspositie in de gamingmonitor markt te versterken. Met de Odyssey OLED-innovaties en voortdurende ontwikkelingen in de Odyssey Neo-serie, waaronder de release van ’s werelds eerste Dual UHD gamingmonitor vorig jaar, wil Samsung de toekomst van gaming vormgeven met verbeterde functies en prestaties.Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?