Samsung kondigt robuuste water- en stofdichte T7 Shield SSD aan


Samsung heeft een nieuwe externe SSD uitgebracht, de T7 Shield. Deze SSD heeft een IP65-gecertificeerde water- en stofdichte behuizing, en kan dus wel tegen een stootje. De T7 haalt lees- en schrijfsnelheden tot 1050MB/s en 1000MB/s, en komt verkrijgbaar in 1TB (€169,99) en 2TB (€319,99).

Begin persbericht van Samsung

Samsung kondigt vandaag de nieuwe T7 Shield aan. In deze nieuwe SSD komen een buitengewone en betrouwbare performance samen met een handzaam design, ter grootte van een bankpas. Hoe groot het bestand ook is dat je wilt overzetten, het gaat razendsnel. Dat maakt de SSD bijvoorbeeld ideaal voor video’s. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat je data water- en stofbestendig zijn opgeslagen. De T7 Shield is de laatste toevoeging aan de Samsung T7 Portable SSD line-up, die ook de T7 en de T7 Touch omvat.

IP65-gecertificeerde betrouwbaarheid
De T7 Shield is Samsungs meest duurzame SSD tot nu toe. Het is daarom zeer geschikt voor op reis of als je vaak content maakt in de buitenlucht. Je kunt veel data kwijt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de weersomstandigheden of andere tegenslagen. De T7 Shield kan valpartijen tot drie meter aan en is door de IP65-certificering water- en stofbestendig. Ondanks het solide design is de T7 Shield compact. Het heeft de grootte van een bankpasje en weegt niet meer dan 98 gram.

Uitzonderlijke performance
De T7 Shield heeft een leessnelheid van 1.050 megabytes per seconde (MB/s) en een schrijfsnelheid van 1.000 MB/s. Dat zijn niet alleen de hoogste overdrachtssneleden die momenteel beschikbaar zijn voor de USB 3.2 Gen2 standaard, het is ook zo’n twee keer sneller dan de voorganger, de T5, en zelfs 9,5 keer zo snel als externe harddisk drives (HDDs). Kortom, met de T7 Shield bespaar je veel tijd.

De T7 Shield is ook erg efficiënt bij de overdracht van grote files. Geen vertraging, geen oververhitting, zelfs wanneer je bestanden van 2TB direct overzet. Wat de taak ook is die je SSD uitvoert, je bent verzekerd van een stabiele en consistente overdracht zonder prestatieverlies.

Brede compatibiliteit en sterke beveiliging
Samsungs T7 Shield werkt met meerdere apparaten. Zowel op een PC, Mac, Smartphone (Android) of gameconsole kun je enorme hoeveelheden foto’s, games en video’s (4K en 8K) kwijt. Daarnaast is de T7 Shield uitgerust met beveiliging (*256-bit AES, Advanced Encryption Standard) met hardware-encryptie. Dat houdt in dat je gegevens zelfs veilig zijn als je je T7 Shield kwijt bent. Verder heb je toegang tot Samsungs Magician Software, wat het makkelijk maakt om je schijf te beheren.

Prijzen en beschikbaarheid
De T7 Shield, zowel 1TB als 2TB, is beschikbaar in de kleuren beige, zwart en blauw. De drive wordt geleverd met een USB Type-C-to-C kabel en een USB Type-C-to-A kabel. De garantie is drie jaar geldig. De T7 Shield is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor verkoopadviesprijzen van €169,99 (1TB) en €319,99 (2TB).Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.