Samsung lanceert 43″ Odyssey Neo G7-gamingmonitor met Mini LED


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung heeft recent de lancering aangekondigd van de Odyssey Neo G7 (modelnaam: G70NC), het eerste platte mini-LED-model van het bedrijf, waarmee een nieuwe vormfactor wordt toegevoegd aan de Odyssey-serie. De nieuwe monitor biedt een groot scherm dat is ontworpen om gamers een uitgebreider zicht en meer details te bieden, waardoor ze worden uitgenodigd in de wereld van hun games met levensechte beeldkwaliteit.

Groot genoeg voor elk spel en platform
Het grote 43-inch scherm levert een 4K-resolutie (3.840 x 2.160) met VESA Display HDR600 en HDR 10+ certificering voor een geavanceerde beeldkwaliteit. De Odyssey Neo G7 brengt de Quantum Matrix-technologie van Samsung naar de voorgrond, met behulp van Quantum Mini LED’s, die ultrafijne en nauwkeurige controle van de dicht opeengepakte LED’s mogelijk maken. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers rijkere zwarttinten, meer uitgebreide kleurexpressie en meer details zien, zelfs in donkere game-omgevingen.

Bovendien vermindert het matte scherm de lichtreflectie op het scherm, waardoor afleiding tijdens de meest intense gamesessies wordt geminimaliseerd en het grote scherm details laat zien, terwijl de speler gefocust blijft op het spel.

De Odyssey Neo G7 is een monitor voor elk spelplatform – met behulp van een DisplayPort- of HDMI-verbinding om hem aan te sluiten op de game-installatie van de gebruiker of om over te schakelen naar HDMI 2.1 om op hun nieuwste gameconsole te spelen. Een andere optie is om een mobiele game te spelen op een groter 43-inch scherm via de ingebouwde WIFI/Bluetooth of gewoon een controller aan te sluiten om te genieten van een game in de cloud zonder zelfs maar een console te hebben.

Prestaties om gaming naar een hoger niveau te tillen
Een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz en een responstijd van 1 ms (MPRT) zorgen voor een snelle, soepele respons en nauwkeurige muisbewegingen. Zelfs tijdens de meest intense momenten behoudt de Odyssey Neo G7 soepele en snelle actiegameplay en vermindert hij stotteren, invoerlatency en tearing dankzij AMD FreeSync Premium Pro-ondersteuning.

Met Flex Move Screen kunnen gebruikers de schermgrootte tussen 43 en 20 inch aanpassen aan hun voorkeursgrootte op basis van het spel dat ze spelen en zelfs de schermpositie wijzigen. Gebruikers kunnen dus de perfecte manier vinden om in elke game optimaal te presteren.

Slimme functies voor gepersonaliseerde ervaringen
De Odyssey Neo G7 is uitgerust met slimme functies om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers, met aanpasbare ervaringen via Samsung Smart Hub en Samsung Gaming Hub. Samsung Gaming Hub is een alles-in-één platform voor het ontdekken van gamestreaming dat directe toegang biedt tot games van partners zoals Xbox en NVIDIA GeForce NOW, zonder downloads of vereisten voor opslagruimte. Het is de ultieme tool om gebruikers de vrijheid te geven om elke hoek van de gamewereld zonder beperkingen te verkennen.

Daarnaast kunnen gebruikers ook de smart tv-ervaring krijgen met apps van partners zoals Prime Video, Netflix en YouTube via Samsung Smart Hub om te genieten van verschillende over-the-top (OTT) content via een internetverbinding zonder zelfs maar hun pc op te starten of verbinding te maken naar andere apparaten.

De Odyssey Neo G7 is wereldwijd verkrijgbaar met een adviesprijs van 1400 euro.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.