Samsung lanceert de nieuwe 990 Pro NVME-SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Als wereldleider in geavanceerde geheugentechnologie introduceert Samsung met de 990 PRO een krachtige PCIe 4.0 NVMe SSD. De nieuwe SSD is razendsnel, energiezuinig en geoptimaliseerd voor grafisch veeleisende games en andere intensieve taken, zoals 3D-rendering, 4K-videobewerking en data-analyse.

Extreme prestaties voor een meeslepende game-ervaring
Dankzij Samsungs nieuwste V-NAND en een nieuwe, in-house ontworpen controller, levert de 990 PRO-serie de hoogste snelheid die momenteel beschikbaar is via de PCIe 4.0-interface, met sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7.450 en 6.900 megabytes per seconde (MB/s) en random lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 1.400K en 1.550K IOPS. De random-prestaties zijn tot wel 55% beter dan die van de 980 PRO, wat de 990 PRO uitermate geschikt maakt voor intensief gamen en creatieve taken.

Met deze krachtige NVMe SSD’s haal je het maximale uit de nieuwste gameconsoles en gaming-technologieën, met snellere laadtijden en soepeler draaiende games. Bij testen met Forspoken, de aankomende action role-playing game van Luminous Productions, was de laadtijd van de map ongeveer één seconde, vergeleken met vier seconden voor een SATA SSD en 28 seconden voor een harde schijf (HDD).

Ultieme energiezuinigheid en betrouwbare thermische controle
De nieuw ontworpen controller van Samsung is energiezuinig gebouwd, waardoor de controller veel energie efficiënter is. De SSD is tot wel 50% zuiniger dan de 980 PRO. Bovendien maakt de 990 PRO gebruik van een nikkelcoating op de controller en een warmteverspreidend label op de drive voor betrouwbaar warmtebeheer. De Dynamic Thermal Guard-technologie van Samsung houdt de schijf op optimale temperatuur.

De 990 PRO-versie met Heatsink biedt niet alleen een extra laag thermische controle, maar is ook voorzien van stijlvolle RGB-verlichting.

Wil je je je huidige laptop of desktop upgraden, of zelfs je eigen pc bouwen? De razendsnelle 990 PRO zorgt niet alleen voor een aanzienlijke prestatieverbetering, maar ook voor lager stroomverbruik en efficiëntere warmteafvoer.

De 990 PRO SSD zal vanaf begin oktober 2022 beschikbaar zijn voor de verkoopadviesprijs van € 189,99 voor het 1TB-model en € 359,99 voor het 2TB-model. Het 4TB-model komt vanaf volgend jaar op de markt.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.