Samsung lanceert een game die HDR10+ gebruikt


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het ’s werelds eerste game lanceert die de High Dynamic Range (HDR) 10+ GAMING-standaard gebruikt, ontwikkeld door HDR10+ Technologies LLC. Het spel, genaamd “The First Descendant”, is gemaakt in samenwerking met NEXON en zal voor het eerst worden gepresenteerd tijdens Gamescom 2023.

De HDR10+ GAMING-technologie markeert een nieuwe fase in gaming, waarbij diepere kleuren, contrast en helderheid zorgen voor een verbeterde HDR-ervaring. Het zorgt ook voor nauwkeurigere weergave van details in donkere schaduwen en felle hooglichten, waardoor spelers volledig opgaan in hun spelavonturen. De HDR10+ GAMING-standaard minimaliseert handmatige instellingen en ondersteunt een betere gameplay met weinig vertraging en variabele verversingssnelheid.

“The First Descendant” is het eerste spel dat volledig profiteert van de HDR10+ GAMING-standaard en belooft een uiterst responsieve, nauwkeurige en soepele HDR-gamingervaring te bieden.

Samsung’s toewijding aan HDR10+ blijkt uit het feit dat het bedrijf in 2018 HDR10+ Technologies LLC heeft opgericht om een gratis dynamische metadata-standaard in de branche te bieden. Het HDR10+ ecosysteem is inmiddels gegroeid tot 155 partners en meer dan 7.000 gecertificeerde apparaten.

De samenwerking met NEXON onderstreept Samsung’s inzet om superieure visuele ervaringen te bieden. De nieuwste gamingmonitoren en tv’s van Samsung ondersteunen de HDR10+ GAMING-standaard, wat het leiderschap van het bedrijf in de gamingindustrie benadrukt.

De open bètatest van “The First Descendant” begint op 19 september, waardoor gamers wereldwijd de verbeterde HDR-gameplay kunnen ervaren die deze nieuwe standaard biedt.Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?