Samsung lanceert PRO Endurance MicroSD-kaart voor dashcams


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung kondigt een nieuwe microSD-kaart aan: de Samsung PRO Endurance. De kaart is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van bewakingscamera’s, dashboardcamera’s, deurbelcamera’s en bodycams. De microSD-kaart levert tot 16 jaar ononderbroken topprestaties met soepele en betrouwbare opname en weergave in hoge resolutie.

Versterkt uithoudingsvermogen
De PRO Endurance is gebouwd op Samsungs extreem betrouwbare enterprise-grade NAND flashgeheugen. De kaart staat garant voor 16 jaar (140.160 uren) aan ononderbroken opnames. Zo ontgaat je geen belangrijk moment meer. Eén enkele PRO Endurance-kaart gaat net zo lang mee als 33 kaarten waarbij de focus vooral op betrouwbaarheid ligt. Je hoeft hem dus niet telkens te vervangen. De geheugenkaart is daarmee uitermate geschikt voor ‘altijd aan’ opnemen.

Verbeterde prestaties
Samsungs nieuwe geheugenkaart is ook snel, met lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 100 megabytes per seconde (MB/s) en 40 MB/s. Het heeft de rating Class 10 met videosnelheid U3 (UHS Speed Class 3) en V30 (Video Speed Class 30). Dat maakt de kaart perfect voor het verwerken van grote hoge resolutiebestanden, en opnemen en afspelen in Full HD en 4K.

Langdurige duurzaamheid
Aangezien buitenbeveiliging en bodycams tegen een stootje moeten kunnen, is de PRO Endurance zo ontworpen dat de geheugenkaart bestand is tegen extreme omstandigheden. Je kunt altijd rekenen op vertrouwde prestaties dankzij Samsungs ‘reinforced six-proof durability’. Naast bescherming tegen water, magneten, röntgenstraling en extreme temperaturen is de kaart ook nog eens slijtvast en valbestendig.

Prijzen en beschikbaarheid
De PRO Endurance is vanaf 3 mei beschikbaar in de opslagcapaciteiten 32GB, 64GB, 128GB en 256GB voor verkoopadviesprijzen van €13,99 (32GB) tot €73,99 (256GB).Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.