Samsung lanceert robuuste Galaxy XCover6 Pro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung kondigt met de Galaxy XCover6 Pro een smartphone aan die is ontworpen voor de meest uitdagende werkomstandigheden. Ten opzichte van zijn voorganger levert de XCover6 Pro nog betere prestaties en end-to-end beveiliging. Het robuuste ontwerp geeft werknemers de mogelijkheid meer uit hun smartphone en werk te halen, ongeacht hun werkplek.

Krachtige prestaties voor meer productiviteit
Meer gedaan krijgen in minder tijd? Met de nieuwe 6nm processor is dat mogelijk. En met de optionele microSD-kaart hebben werknemers toegang tot meer en uitbreidbare opslag. Ook is de XCover6 Pro het eerste toestel in de XCover-serie met ondersteuning voor 5G. Zo kunnen medewerkers overal waar ze bereik hebben razendsnel werken. En met ondersteuning voor de 6 GHz-bandbreedte in Wi-Fi 6E maakt de XCover6 Pro het mogelijk om makkelijker en beter samen te werken met collega’s.

Vandaag de dag kan werk overal plaatsvinden. Medewerkers hebben dus een device nodig dat flexibel en betrouwbaar is. Bijvoorbeeld als het gaat om de batterijduur. Door de vervangbare batterij is de levensduur van de Galaxy XCover6 Pro moeiteloos te verlengen. En met de handige POGO-oplaadmogelijkheden kunnen meerdere gebruikers hun toestel aansluiten en snel opstarten voor ononderbroken productiviteit.

Voor iedereen die op kantoor en op locatie werkt, heeft de Galaxy XCover6 Pro Samsung DeX. DeX maakt het mogelijk om de smartphone te verbinden en te werken met een extern scherm, toetsenbord en muis. Medewerkers kunnen de XCover6 Pro ook gebruiken om foto’s en notities te maken om de informatie vervolgens naadloos te raadplegen wanneer zij achter hun bureau een rapport schrijven. En dat allemaal op één toestel.

Sterk én gestroomlijnd voor uitdagende werkomgevingen
De Galaxy XCover6 Pro is ontworpen om de meest extreme werkomstandigheden aan te kunnen. Daarmee is het de ideale smartphone voor iedere functie. Of het toestel nu gebruikt wordt door pakketbezorgers, salesmedewerkers of politiemensen: het robuuste MIL-STD-810H gecertificeerde ontwerp, de IP68-waardering en het Corning® Gorilla® Glass Victus®+ maken het toestel bestand tegen zware weersomstandigheden, vallen en andere risico’s die horen bij werken in het veld. Voor werkomgevingen waar handschoenen verplicht zijn of waar medewerkers in de regen werken, kunnen de Touch Sensitivity-instellingen worden aangepast. Zo is het in iedere werkomgeving mogelijk het scherm moeiteloos te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de smartphone van grote meerwaarde is en de impact op het milieu te beperken, is de Galaxy XCover6 Pro ontworpen om lang mee te gaan. Het duurzame ontwerp maakt gebruik van gerecyclede plastics, terwijl de vervangbare batterij zorgt dat het toestel langer meegaat. Ook geeft Samsung het toestel tot vijf jaar beveiligingsupdates en vier aanvullende One UI en OS-updates na de lancering. Zo draagt het toestel bij aan het Galaxy for the Planet’s-doel om de hoeveelheid e-waste te verminderen.

Hoewel de Galaxy XCover6 Pro tot de sterkste smartphones behoort, is het toestel toch stijlvol en slank. Daarmee ligt de smartphone prettiger in de hand dan traditionele, robuuste smartphones. De XCover6 Pro is minder dan 10 millimeter dik en heeft een dynamisch 6,6 inch full-screen display met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Gemaakt voor de mobiele bedrijven van vandaag
De Galaxy XCover6 Pro is ontworpen om ondernemingen te laten groeien. Bedrijfsgegevens op het toestel worden beschermd met het end-to-end mobiele beveiligingsplatform Samsung Knox, dat meerlaagse beveiliging biedt vanaf de chip. Het platform werkt als kluis met hardware-gebaseerde bescherming en is volledig met de software verweven. Zo ontstaat een end-to-end en real-time beveiligingsoplossing tegen bedreigingen van buitenaf.

Door IT-beheerders tal van opties te geven voor de apparaten die zij beheren, voegt Samsungs OneUI een extra laag beveiliging toe. Beheerders kunnen de apparaatintegriteit op afstand beheren om ervoor te zorgen dat apparaten veilig zijn en er niet mee geknoeid kan worden. Tegelijkertijd zorgt de biometrische ondersteuning van gezichtsherkenning en vingerafdruk ervoor dat de beoogde gebruiker de enige is met toegang tot het apparaat.

De Galaxy XCover6 Pro kan op elk bedrijf wordt aangepast. Het toestel bevat twee programmeerbare toetsen die aan specifieke functies kunnen worden toegewezen. De Galaxy XCover6 Pro kan met Knox Capture gebruikt worden als barcodescanner, of als walkie-talkie via push-to-talk met een luidere speaker dan ooit. En omdat elke taak andere eisen heeft, wordt de XCover6 Pro geleverd met diverse accessoires van Samsung en partners. Voorbeelden hiervan zijn de Smart Case, POGO-, multi-device- en externe acculaders, oplaadhouders, riemclips en PTT-headsets.

Beschikbaarheid en prijzen
De Galaxy XCover6 Pro is al verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €609.-.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.