Samsung onthuld de T5 EVO draagbare SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung heeft de T5 EVO onthuld, een draagbare Solid-State Drive met een indrukwekkende capaciteit van 8 terabyte, momenteel de grootste beschikbare op de markt. Deze geavanceerde SSD biedt ultrasnelle overdrachtssnelheden tot 460 megabytes per seconde en is ontworpen voor consumenten die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele harde schijven. De T5 EVO, gebaseerd op USB 3.2 Gen 1, overtreft externe HDD’s met een snelheid die 3,8 keer hoger ligt, waardoor het gemakkelijker wordt om grote bestanden over te zetten.

Met het ontwerpconcept “Compact en Licht Ergonomisch” biedt de T5 EVO een nieuwe ervaring met een ergonomisch ontwerp, dat afwijkt van de grootte van een visitekaartje en toch compact en licht blijft. Met afmetingen van 95 mm x 40 mm x 17 mm en een gewicht van 102 gram is het apparaat handzaam en duurzaam. Het biedt een optimale combinatie van capaciteit, snelheid en draagbaarheid.

De T5 EVO ondersteunt diverse besturingssystemen en hostapparaten, waaronder macOS, Windows, smartphones/tablets en spelconsoles. Het prioritiseert veiligheid met Thermal Guard Protection tegen oververhitting en hardwaregegevensversleuteling volgens AES 256-bits standaard. De prijzen variëren van $189,99 voor 2 TB tot $649,99 voor 8 TB, met een meegeleverde USB Type-C-naar-C-kabel en een driejarige garantie. De T5 EVO is wereldwijd beschikbaar en biedt een geavanceerde oplossing voor externe opslag met indrukwekkende capaciteit en prestaties.Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?