Samsung voegt 27″ G3 monitor toe aan Odyssey serie


Samsung breidt de gaming Odyssey-serie uit met de F27G33TFWU. Deze 27″ monitor met G3 label dient als instapper van de Odyssey-serie.

De Samsung F27G33TFWU beschikt over een VA-paneel met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een verversingssnelheid van 144Hz. De Moving Picture Response Time (MPRT) bedraagt 1ms en het scherm beschikt over een 8-bit kleurenweergave. De contrastverhouding bedraagt 4000:1 en de maximale helderheid bedraagt 250 cd/m². Tevens is de monitor voorzien van AMD FreeSync Premium met LFC (low framerate compensation). Daarnaast zijn er features aanwezig zoals Games Mode, Eye Saver Mode welke de hoeveelheid blauw licht verminderd, en Flicker-Free Technology.


Het ontwerp van de monitor is volgens Samsung bijna frameloos vormgegeven. Tevens zorgt de meegeleverde standaard er voor dat de monitor te verstellen is dankzij een hoogteverstelling tot 13 cm, een zwenkbaarheid van 30 graden, een draaibaarheid van 90 graden en een kanteling van -5 tot 20 graden. Indien gewenst kan ook een standaard bevestigd worden aan de VESA-mount van 100×100 mm. Connectiviteit wordt voorzien doormiddel van D-Sub (VGA), DisplayPort, HDMI en een 3.5mm audio jack.

Samsung heeft voor voor de F27G33TFWU nog geen adviesprijs of releasedatum bekend gemaakt. Echter zien we wel dat in een Franse webshop de prijs circa €220 bedraagt.Bronnen: Samsung

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.