“Samsungs nieuwe gamingmonitoren en 4K-/8K- tv’s krijgen HDR10+-ondersteuning”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung maakt vandaag bekend dat geselecteerde 4K en 8K TV’s uit de 2022 line-up en gaming monitoren HDR10+-ondersteuning zullen hebben. Met de nieuwe standaard in gaming geniet je van een meeslepende en extreem responsieve gaming ervaring. Op CES 2022 gaan verschillende gametitels in première op 4K en 8K, met als drijvende kracht NVIDIA GPU’s.

Geavanceerde HDR toont exact wat gameontwikkelaars bedoelen
De nieuwe standaard, die werd ontwikkeld door HDR10+ Technologies LLC, geeft gameontwikkelaars de tools die ze nodig hebben om gamers te voorzien van een meeslepende en stabiele HDR gaming ervaring. En dat zonder dat je handmatig hoeft te kalibreren voor verschillende schermen. Ook maakt het niet uit of je op een console, PC of een andere device speelt.

Samsungs TV en gaming monitoren line-up van 2022 ondersteunt HDR10+. Door automatische HDR-kalibratie krijg je precies die beeldkwaliteit die de game-ontwikkelaar voor ogen had toen hij de beelden bedacht. Daarmee geniet de gamer van de meest responsieve en nauwkeurige gaming ervaring tot nu toe.

Tot voor kort was het alleen mogelijk bij films en televisiecontent, maar ook bij het laden van games zijn handmatige instellingen nu niet meer nodig. De game-engine optimaliseert de content automatisch in real-time. Hoe donker een schaduw of verblindend een zonovergoten strand ook is, je ziet de fijnste details, zodat jij als gamer direct kunt inspelen op alle situaties. Doordat je je scherm ook naar “true reference mode” configureert, ervaar je verbeterde kleuren en ben je geen tijd meer kwijt aan game-instellingen.

HDR10+ verovert de wereld
De superieure beeldkwaliteit van HDR10+ komt tot stand doordat scene-voor-scene of frame-voor-frame de helderheid en het contrast worden geoptimaliseerd, en dat leidt tot extreem nauwkeurige kleurweergave.

HDR10+ werd vier jaar geleden geïntroduceerd en wordt door de hele industrie omarmd. Er zijn wereldwijd 128 partners en meer dan 4.000 toestellen die de standaard ondersteunen, waaronder TV’s, projectors, smartphones en tablets van meer dan 28 producenten. Voor contentmakers is het goed om te weten dat de metadata van HDR10+ ook een flexibele referentietoon en ‘mapping curve definition’ hebben. Zo kun je precies die beelden tonen die je in gedachten hebt voor je publiek.

Met drivers, die in de loop van 2022 verschijnen, wordt HDR10+ ondersteund door de NVIDIA GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series en GTX 16 Series GPU’s.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.