Sapphire en Gigabyte kondigen RX 6800-kaarten aan


Merken Sapphire en Gigabyte hebben hun eigen custom-modellen van de RX 6800 en RX 6800 XT-videokaarten laten zien. Deze kaarten komen vanaf 18 november verkrijgbaar.

De kaarten die Sapphire en Gigabyte uitbrengen zijn gebaseerd op het reference-design van AMD, maar ook geproduceerd door AMD. Gigabyte en Sapphire voorzien enkel de stickers en verpakking van de kaarten, en verkopen ze. Van Gigabyte wordt er een RX 6800 en RX 6800 XT uitgebracht met beiden 16GB GDDR6-geheugen. Gigabyte’s XT-versie heeft een grotere koeler, wat komt door het hogere vermogen (300 watt vs 250 watt) van deze kaart.Sapphire’s kaarten lijken veel op die van Gigabyte, alleen voorzien ze de backplate van een witte in plaats van zwarte backplate. Ook hier is de koeler van de XT-variant iets dikker door het hogere vermogen, verder zijn de specificaties vrijwel gelijk.AMD’s nieuwe RX 6800-modellen komen vanaf 18 november verkrijgbaar met adviesprijzen van $579 voor de RX 6800 en $649 voor de RX 6800 XT. Aangezien Sapphire en Gigabyte gebruik maken van het reference-design wordt verwacht dat de prijzen niet hoger of lager zullen liggen dan de adviesprijzen.Bronnen: Gigabyte, Sapphire

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.