Sapphire Radeon RX 6900 XT TOXIC verschenen


Een speciaal model van de RX 6900 XT is recent verschenen, het zou gaan om de TOXIC-variant van fabrikant Sapphire. Wat deze specifieke kaart zo bijzonder maakt is dat deze beschikt over een all-in-one waterkoelingsysteem waarbij de videokaart verbonden is met een 360mm radiator. Verder is er genoeg RGB-verlichting te vinden en is het ontwerp vrij uitgesproken.

De grafische kaart zal, net als andere RX 6900 XT kaarten, beschikken over 80 Compute Unit’s (CU’s), 16GB aan GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. Specifieke kloksnelheden zijn niet genoemd, wel blijkt dat de RX 6900 XT TOXIC zal beschikken over een dubbele 8-pin + 6-pin aansluiting voor stroom. Vermoedelijk zal Sapphire de kaart een deze dagen uitbrengen voor een nog onbekende prijs, al blijft het met de huidige markt spannend.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.