Seagate brengt 2TB externe HDD’s uit met Star Wars-thema


De vierde dag van mei staat inmiddels al een tijdje bekend als dé dag voor liefhebbers van Star Wars, wat moet je namelijk anders op ‘May the 4th’. Speciaal voor deze dag heeft Seagate zijn FireCuda 2TB externe HDD’s in een nieuw jasje gestoken, specifiek in een drietal nieuwe ontwerpen. Er komt keuze uit Boba Fett, Grogu en The Mandalorian. De externe schijven zullen voor zo’n €115 verkrijgbaar komen.

Begin persbericht van Seagate

Vandaag viert Seagate Star Wars-dag met de introductie van drie harde schijven (HDD’s) voor fans van Boba Fett™, Grogu™ en The Mandalorian™. Seagate presenteert vandaag, 4 mei, een reeks gelincentieerde Special Edition-opslagapparaten op de wereldwijde feestdag van alle Star Wars-fans (een woordspeling op “May 4th” en het populaire Star Wars-citaat “May the Force be with you”) en brengen een tastbaar verzamelobject uit het beroemde universum binnen handbereik van verzamelaars.

Na de reeks Star Wars Beskar™ Ingot Drives, zijn nu de Special Edition FireCuda externe harde schijven verkrijgbaar met een uniek design van drie andere legendarische personages: de legendarische premiejager Boba Fett, Grogu en The Mandalorian. De schijven zijn uitgerust met instelbare RGB-ledverlichting en elk design heeft een eigen standaard unieke kleurverlichting wanneer het uit de doos komt: knipperend rood voor Boba Fett, gloeiend blauw voor Grogu en solide blauw voor The Mandalorian.

De FireCuda externe harde schijven (HDD’s) bieden een capaciteit van 2 TB en zijn geschikt voor pc, Mac, PlayStation en Xbox. Zo kunnen fans van top technologie meer media, bestanden en games verzamelen en opslaan, ongeacht het besturingssysteem. De schijven zijn uitgerust met een USB 3.2 Gen 1-poort voor universele compatibiliteit, snelle overdrachtssnelheden en USB-busvoeding. Daarom zijn de compacte schijven de ideale uitrusting waar Star Wars-fans graag overal mee kunnen schitteren. De Special Edition-schijven worden geleverd met 2 jaar garantie van Seagate en 3 jaar Rescue Data Recovery Services™ om data te herstellen, zodat gebruikers hun ruimteavonturen zonder zorgen kunnen beleven.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Star Wars collectibles zijn te koop vanaf mei, zodat fans Star Wars dag kunnen vieren op 4 mei. Elke harde schijf is verkrijgbaar voor €114,99 (2 TB).Bronnen: xxx

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.