Seagate komt waarschijnlijk binnekort met een nieuwe PCIe 5.0 SSD


Seagate staat op het punt zijn eerste PCIe 5.0 NVMe SSD te lanceren, genaamd FireCuda 540. Online zijn er details opgedoken over deze aankomende schijf, dankzij onder andere Amazon UK en B&H Photo die het product alvast in de voorverkoop aanbieden.

Goed nieuws voor wie zich zorgen maakte over het ontbreken van een 4 TB optie, want het bedrijf heeft bevestigd dat er ook een versie van 4 TB zal worden uitgebracht, zoals te zien is op de afbeeldingen van Amazon UK. Op dit moment is er echter nog geen informatie beschikbaar over deze 4 TB variant.

De FireCuda 540 lijkt niet te concurreren met de snelste PCI 5.0 NVMe-schijven, aangezien de maximale sequentiële lees- en schrijfsnelheden van de 2 TB versie slechts 10 GB/s bedragen. De 1 TB variant is iets langzamer, met leessnelheden van 9,5 GB/s en schrijfsnelheden van 8,5 GB/s. De 1 TB versie heeft een levensduur van 1.000 TB TBW, terwijl de 2 TB versie dit verdubbelt tot 2.000 TB. Volgens Seagate zou de 4 TB versie een TBW van 3.949 TB moeten kunnen bereiken, wat betekent dat je dagelijks gedurende vijf jaar 90% van de schijf zou kunnen wissen.

B&H Photo vermeldt prijzen van $189,99 voor de 1 TB versie en $319,99 voor de 2 TB versie, waarmee beide varianten goedkoper zijn dan de Crucial T700. Amazon UK noemt een prijs van £203,48 voor de 1 TB versie, maar geeft geen prijsinformatie voor de 2 TB versie.

Het is nog onbekend wanneer de Seagate FireCuda 540 precies zal worden gelanceerd, maar het zal waarschijnlijk niet lang meer duren.Bronnen: Seagate, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?