Sennheiser brengt draadloze koptelefoon uit speciaal voor tv-kijken


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Sennheisers luisterportfolio voor tv wordt versterkt met een krachtige toevoeging. De RS 120-W draadloze on-ear hoofdtelefoon biedt niet minder dan drie verschillende sound modes voor een aangepaste luisterervaring, en werkt met geavanceerde LE-audiotransmissie voor een kristalhelder en onvervormd geluid dankzij bluetooth®. In combinatie met de gebruikelijke lange batterijduur en zijn verbeterde ontwerp voor optimaal draagcomfort vormt deze nieuwe hoofdtelefoon van Sennheiser de perfecte basisuitrusting voor bingewatchingsessies voor de tv.

Ontworpen voor entertainment van hoge kwaliteit
Afhankelijk van het type entertainment dat ze verkiezen, kunnen gebruikers kiezen tussen de sound modes ‘Speech’, ‘Music’ en ‘Neutral’ om het geluidsbeeld op hun respectievelijke vereisten af te stemmen. Om een gedetailleerd, gebalanceerd en onvervormd geluid te verzekeren maakt de RS 120-W gebruik van geavanceerde LE-audio, die audiostreaming via Bluetooth® Low Energy-transmissietechnologie mogelijk maakt. LE-audio omvat een nieuwe, hoogkwalitatieve LC3-audiocodec.Deze technologie weet luisteraars niet enkel te overtuigen met haar kristalheldere geluid, maar biedt ook een erg lage latentie, die garant staat voor immersieve entertainmentsessies.

Het verbeterde ontwerp van de RS 120-W maakt tegelijk de bediening nog intuïtiever. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld het volume onafhankelijk van de tv aanpassen via de bediening op de oorschelp van de hoofdtelefoon. Het comfortable on-ear ontwerp met lichte oorkussens en een zachte hoofdbanddruk draagt bij aan het draagcomfort van de RS 120-W, de hele dag door. Dit maakt hem ideaal om langdurig tv te kijken.

Samen genieten van de Sennheiser-sound
Met een batterijduur tot 20 uur en een draadloze transmissie binnen een bereik van 60 meter levert de RS 120-W ook de technische basis voor ongelimiteerde entertainmentsessies. Zoals gewoonlijk dient de zender die in de leveringsomvang is inbegrepen als laadstation en transmissiecenter in één. Daarbij komt dat de nieuwe ‘Broadcast Mode’-functie de zender kan koppelen met meerdere hoofdtelefoonsets, zodat meerdere mensen tegelijk van de adembenemende sound kunnen genieten. Wie het liever wat luider heeft, kan het volume verhogen tot 100 dB, en dat zonder negatieve impact op zijn omgeving.

Prijs en beschikbaarheid
De Sennheiser RS 120-W zal beschikbaar zijn op 16 augustus voor pre-ordering, en op 30 augustus voor verkoop met een aanbevolen verkoopprijs van € 129,90.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.