Sennheiser brengt in-ears uit die gesprekken versterken


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

De Conversation Clear Plus beschikt over geavanceerde spraakverbeteringstechnologie die je gesprek in elke interactie centraal stelt. Met haar slimme, intuïtieve features stelt deze stijlvolle oordopjesset een nieuwe norm voor spraakverbeterende wearables voor consumenten.

Moeiteloos heldere conversaties in rumoerige omgevingen
Door gebruik te maken van Sonova-chiptechnologie worden (telefoon)gesprekken verbeterd dankzij de Sennheiser Automatic Scene Detection-feature. Deze analyseert het geluidsniveau van de omgeving van de gebruiker, en past het spraakverbeteringsniveau hieraan aan.

De Automatic Scene Detection werd geïntegreerd in compacte, moderne oordopjes en zorgt in uitdagende omgevingen voor de helderste spraak, zowel ‘live’ als via de telefoon. In combinatie met Active Noise Cancellation heeft de Conversation Clear Plus een dynamische werking die afleidende geluiden blokkeert en de helderheid van gesprekken verbetert bij elk niveau van achtergrondgeluid.

Met de Conversation Clear Plus kies je hoeveel achtergrondgeluid je wil horen. Active Noise Cancellation bant eventuele afleidingen, terwijl de Ambient Awareness-modus meer connectie met de buitenwereld mogelijk maakt als je dit wenst.

Makkelijke installatie en bediening
De stap-voor-stapgids in de bijhorende app maakt starten met de Conversation Clear Plus makkelijk. In combinatie met de de Conversation Clear Plus-app zorgen de oordopjes voor een intuïtieve, probleemloze gebruikerservaring om je luistervoorkeuren af te stemmen.

Specifieke instellingen voor drie verschillende luisterscenario’s maken dat de geluidservaring moeiteloos kan worden gepersonaliseerd. Het ‘Relax’-luisterscenario laat geluidsfans toe om de hoeveelheid achtergrondgeluid die ze willen blokkeren aan te passen, terwijl de ‘Communication’- en ‘Streaming’-scenario’s automatisch instellingen aanpassen voor de best mogelijke prestaties en helderheid tijdens respectievelijk gesprekken en contentstreaming.

Dankzij de geïntegreerde ‘true wireless’-technologie is connecteren kinderspel. Deze maakt dat de koppeling met eender welk bluetooth-compatibel toestel snel en probleemloos verloopt. Met hun ergonomische design bieden de Conversation Clear Plus-oordopjes een voortreffelijk comfort. Bovendien hebben ze een batterijduur van negen uur, zodat ze opgeladen klaarliggen voor wanneer je ze nodig hebt. Het oplaadetui biedt 27 uur extra gebruikstijd en maakt zo het opladen onderweg gebruiksvriendelijk.

De Conversation Clear Plus versterkt Sennheisers nieuwe categorie van hoorverbeteringsproducten, die in 2023 en daarna zal uitpakken met oplossingen voor verschillende situaties die tot de beste in hun klasse behoren.

Prijs en beschikbaarheid
De Sennheiser Conversation Clear Plus is verkrijgbaar voor pre-ordering, en zal vanaf 20 januari te koop zijn voor een aanbevolen verkoopprijs van 849 euro.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.