Sennheiser brengt Profile condensatormicrofoon uit voor 130 euro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Vandaag lanceert Sennheiser de Profile USB-microfoon, een cardioïde condensatormicrofoon voor streaming en podcasting. Hij combineert een professionele sound met een directe toegang tot alle functies. Zo kunnen streamers, podcasters en gamers zich volledig focussen op hun content. De side-address microfoon is verkrijgbaar als tafelstandaardversie (129 EUR) en als Profile Streaming Set met een 3-punts zelfvergrendelende microfoonarm (199 EUR). Beide modellen worden vanaf vandaag geleverd.

​In het hart van de Profile USB-microfoon zit een Sennheiser-condensatorcapsule, de KE 10. Zijn cardioïde pick-uppatroon zorgt voor die typische demping van geluid dat van achteraan komt, zodat de focus zeker op de stem van de streamer ligt. ​

Aan de voorzijde beschikt de Profile USB-microfoon over een soft-touch, no-noise muteknop, een gainregeling voor het microfoonvolume, een mixregeling om de balans tussen je stem en het geluid van de computer/tablet in te stellen, plus een volumeregeling voor hoofdtelefoonmonitoring. Hoofdtelefoons en oortjes kunnen worden aangesloten via een 3,5mm-aansluiting op de achterzijde van de Profile USB-microfoon.

Aan de voorzijde geven ledringen op de Profile de werkingsstatus aan. Als de ledring rond de gainregelaar groen is, dan is de microfoon klaar om te gaan. Als dezelfde lichtring af en toe of doorlopend geel wordt, dan is de microfoon aan het clippen en moet je het microfoonvolume verlagen. Als de microfoon gemutet is, dan lichten de lichtringen rond de muteknop en de gainregelaar rood op.

De Profile kan gekanteld worden voor een optimale plaatsing, en het zelfvergrendelende scharnier zorgt dat de microfoon in positie blijft. 3/8” en 5/8” connectors onderaan maken dat de microfoon ook met tafelstandaarden van derden kan worden gebruikt. Gebruikers die op zoek zijn naar meer diverse plaatsingsmogelijkheden kiezen het best voor de Profile Streaming Set, die geleverd wordt met een 3-punts zelfvergrendelende microfoonarm.



Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.