Sennheiser introduceert nieuwe AMBEO soundbar en subwoofer


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

De uitbreiding van het Sennheiser AMBEO Soundbar-gamma met de nieuwe AMBEO Soundbar Plus en de AMBEO Sub biedt bijkomende keuzemogelijkheden voor consumenten die het beste immersieve geluid in zijn klasse in huis willen halen. De eerste 7.1.4. standalone soundbar ter wereld, de AMBEO Soundbar Plus, zet de gebruiker in het middelpunt van de actie, maar nu in een compactere behuizing dan zijn grotere en bekroonde zus: de AMBEO Soundbar Max, voorheen bekend als de AMBEO Soundbar. De AMBEO Sub garandeert een adembenemende bioscoopervaring en is, geheel in lijn met wat men mag verwachten van het merk Sennheiser, ook uitstekend om naar je favoriete muziek te luisteren.

AMBEO Soundbar Plus
De AMBEO Soundbar Plus positioneert zich als een nieuwe, compactere soundbar binnen het Sennheiser-productportfolio. Hij wordt aangedreven door dezelfde revolutionaire 3D-sound – ontwikkeld in samenwerking met de wereldleider in audioresearch en -ontwikkeling, het Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS — als de AMBEO Soundbar Max.

AMBEO Self-Calibration leest de akoestische eigenschappen van een ruimte en plaatst dan zeven virtuele luidsprekers rond de luisteraar, plus nog vier extra boven zijn hoofd. Zo kan de AMBEO Soundbar Plus geluid vanuit elke hoek van de ruimte projecteren. Gebruikers ervaren aldus de diepte, impact en ruimtelijkheid van een bioscoopzaal bij hen thuis, zonder gedoe met extra kabels of satellietluidsprekers.

De AMBEO Soundbar Plus is geweldig om naar muziek van audiofiel niveau te luisteren en past zijn geluid automatisch aan de content die gespeeld wordt aan. Ook aanpasbare presets zijn beschikbaar, evenals een equalizer en nog veel meer in de Smart Control App. De adembenemende, immersieve 3D-sound wordt geleverd via Dolby ATMOS, DTS:X, 360 Reality Audio en MPEG-H Audio. Gebruikers kunnen zelfs stereo- en 5.1-content upmixen om 3D-geluidservaringen te creëren waardoor het klinkt alsof de artiest live in de ruimte staat.

De Sennheiser AMBEO Soundbar Plus maakt gebruik van het AMBEO|OS-platform. Dit maakt tal van muziekstreamingdiensten mogelijk, zoals Apple AirPlay 2, Spotify Connect en TIDAL Connect, en werkt met een Google Assistant-ondersteund toestel met Chromecast built-in. Verder biedt het een naadloze integratie met Alexa Built-in en Apple Siri.

AMBEO Sub
De nieuwe Sub levert een uniek immersief geluid dat ontworpen werd om je kippenvel te bezorgen. De extreem diepe bas wordt aangedreven door de AMBEO-virtualisatietechnologie die zorgt voor een ongeëvenaard natuurlijk en immersief geluid, terwijl een hoogwaardige en zelfontwikkelde 8” woofer gekoppeld aan een 350W Class-D amplifier een weergaloze, donderende bas garandeert.

Het design past perfect bij zijn ongelooflijke geluidskwaliteit, en de gesloten inkapseling staat garant voor bassen van audiofiel niveau tot wel 27 Hz. Dankzij de multi-sub array-technologie kunnen gebruikers tot vier subwoofers aansluiten om de basperformantie te schalen en ze individueel te kalibreren voor een optimaal geluid. Een draadloze verbinding zorgt daarbij voor een nette, cleane ruimte zonder dat er kabels nodig zijn.

De geavanceerde zelfkalibratie en ingebouwde far-field microfoon van de AMBEO Sub stellen het toestel in staat om de akoestiek van je ruimte haarfijn te leren kennen, en zich aan elke omgeving aan te passen voor een unieke geluidservaring. Zijn intuïtieve Smart Control App garandeert daarbij een vlotte gebruikerservaring waarmee je het maximum uit je AMBEO Sub haalt. Gewoon inpluggen, instellen en genieten!

Prijs en beschikbaarheid
De Sennheiser AMBEO Soundbar Plus en AMBEO Sub kunnen voorbesteld worden vanaf 1 september en zullen vanaf 22 september 2022 beschikbaar zijn. De AMBEO Soundbar Plus heeft een aanbevolen verkoopprijs van € 1.499, de AMBEO Sub heeft een aanbevolen verkoopprijs van € 699.



Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.