Sennheiser lanceert HM200 microfoon voor broadcasting, theater en musicals


Sennheiser brengt de HM200 uit, een lichtgewicht microfoon bedoelt voor gebruik op podia en tijdens broadcasts. Deze microfoon heeft een gewicht van slechts 7 gram zonder kabel, en ongeveer 13 gram met kabel. Het frequentiebereik bevindt zich tussen de 20 en 20.000Hz, met een gevoeligheid van 5mV/Pa.

De metalen behuizing is gemaakt om zowel licht in gewicht als onopvallend te zijn, daarbij is de microfoon zilvergekleurd met een beige kabel. De microfoon is voorzien van twee haakjes die je over je oren kan plaatsen, waarbij de microfoon hier als het ware aan hangt. Door de omni-directionele microfoon wordt windgeruis voorkomen, waarbij de microfoon focust op de drager.

Sennheiser brengt de HM200 binnenkort uit met een adviesprijs van maar liefst €549. Daarbij is dit product vooral bedoelt voor professionele producties, en geen huis, tuin en keuken-microfoon.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.