Sennheiser onthult SoundProtex gehoorbeschermingsoordopjes


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Met de gloednieuwe SoundProtex gehoorbeschermingsoordopjes van Sennheiser kunnen mensen nu genieten van het beste geluid tijdens concerten en in lawaaierige omgevingen, zonder zich zorgen te hoeven maken over gehoorschade. Velen van ons zijn bekend met het vervelende piepende geluid in onze oren na een concert, en dat is niet gezond. Muziekliefhebbers hebben vaak een hekel aan oordopjes omdat het lijkt alsof de band of dj onder water speelt, wat de concertervaring kan verpesten. Dankzij Sennheiser’s uitgebreide audiokennis verbetert SoundProtex de live muziekervaring op een veilige manier.

Perfect voor het genieten van concerten en festivals
De geavanceerde hifi-oordopjes zijn uitgerust met gepatenteerde membraanfiltertechnologie. Dit stelt de gebruiker in staat om te genieten van een perfect gebalanceerd geluid over het gehele spectrum zonder het gehoor te beschadigen. Het zorgt ervoor dat alle sonische details die muziek zo prachtig maken behouden blijven. Door de geluidsdruk die je oren bereikt te beperken, verlagen de filters potentieel schadelijke volumeniveaus, waardoor gebruikers langer veilig kunnen luisteren. Het geluidsniveau bij veel rockconcerten ligt bijvoorbeeld boven de 100 dB, en bij blootstelling aan dergelijke niveaus gedurende meer dan 15 minuten loop je al risico op gehoorschade.

Gebalanceerd geluid om bewust te blijven van de omgeving
De tweetrapsfilters in SoundProtex hebben het unieke vermogen om alleen helder, gebalanceerd geluid naar de gebruiker door te laten. Door een afgestemd membraan en een geluiddempend gaas worden zowel hoge als lage frequenties op gelijke wijze beperkt. Om spraak te kunnen verstaan, vertrouwen mensen sterk op details in de hogere frequenties. Standaard oordopjes kunnen deze details echter verdoezelen. De perfect gebalanceerde SoundProtex-filters zorgen ervoor dat voldoende van die hogere frequenties behouden blijven, zodat het bewustzijn van de omgeving behouden blijft. Hierdoor kunnen gebruikers nog steeds normale gesprekken voeren tijdens een concert.

Lange levensduur
In tegenstelling tot wegwerpexemplaren kunnen de SoundProtex-oordopjes zo vaak worden gebruikt als de gebruiker wil. Gewoon even afvegen na gebruik of schoonmaken onder water. De standaardverpakking bevat drie maten oordopjes, samen met een handig opbergzakje. Op deze manier is iedereen verzekerd van een comfortabele en betrouwbare pasvorm, urenlang. Het zachte, flexibele TPE-materiaal van medische kwaliteit bevat geen weekmakers of andere stoffen die de gevoelige huid in de oren kunnen irriteren.

Veelzijdig in gebruik
SoundProtex is ideaal om te genieten van rust en stilte onderweg of in een lawaaiige kantooromgeving, wanneer je je moet concentreren. En als je alle geluid wilt blokkeren, plaats je gewoon de meegeleverde ‘full block’-filter erin. Het is perfect wanneer je complete rust wilt om te ontspannen of te slapen. En omdat de oordopjes luchtdicht en waterdicht zijn, beschermen ze je oren zelfs tijdens het zwemmen.

SoundProtex Plus
Sennheiser SoundProtex Plus bevat alles wat SoundProtex biedt, samen met twee extra akoestische filters. Hiermee kun je kiezen uit drie niveaus van geluidsdemping die elke situatie aankunnen, van rumoerige kantoren tot luide concerten.

Kies de krachtigste filter met een geschatte SNR (Single Number Rating) van 20 dB voor luide muziek, motorsporten of het gebruik van elektrisch gereedschap. Medium is perfect voor festivals, evenementen of reizen, met een geschatte SNR van 17 dB. De lage filter is geschikt voor rustigere of niet-versterkte concerten, lawaaiige kantoren of voor een bezoek aan een café of restaurant, en heeft een geschatte SNR van 10 dB. Of als je gewoon stilte wilt ervaren, plaats je de volledig blokkerende filter erin. SoundProtex Plus heeft de juiste filter voor bijna elke situatie.

Prijzen en beschikbaarheid
Sennheiser SoundProtex en SoundProtex Plus kunnen vanaf 16 mei 2023 worden voorbesteld en de verkoop begint op 30 mei, met een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk 39,90 en 79,90 euro.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.