Sennheiser toont de HD 660S2 voor audiofielen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Sennheisers vernieuwde HD 660S2 breidt de capaciteiten van de 600-familie uit. De warme baskarakteristieken van de HD 660S2 gaan perfect samen met zijn zachte trebleprestaties en zijn typische vocale aanwezigheid, waardoor het timbre en het unieke karakter van elk instrumentdeel eruit kunnen springen.

Over het hele frequentiespectrum heen levert de HD 660S2 een verfijnde luisterervaring dankzij de verbeterde transducer-luchtstroom en een verfijnde stemspoel. Van donderende, aanzwellende pauken tot pompende EDM-uithalen: zelfs de meest kritische audiofielen zullen de diepte en nuance van lagefrequentiepassages merken, die een dramatische flair toevoegen aan elk muziekgenre. Zo worden luisteraars finaal verwend met een diepere, helderdere bas zonder dat ze daaarvoor het uitvoerige detail moeten opofferen waarvoor de serie bekendstaat. Door het gewicht van de spoel te verminderen verbetert de impulsrespons, waardoor hyperrealistische texturen op het voorplan komen bij de reproductie van elke performance. De algemene ervaring is zachter en warmer dan bij de originele HD 660S dankzij een afstemming die de afstanden tussen de geselecteerde pieken en dalen reduceert. De algemene impedantie komt overeen met die van de HD 600 en HD 650, bij een audiofiel-vriendelijke 300 ohm, voor een pittige dynamiek en een indrukwekkend lage vervorming.

Gepast voor de lange duur
De HD 660S2 werd ontworpen in Duitsland en wordt vervaardigd in Sennheisers geavanceerde productiefaciliteit in Ierland. Hij blijft trouw aan de klemtoon die de serie legt op kwalitatief en functioneel design door gebruik te maken van materialen die bijdragen aan de hifi-ervaring. Pluchen oorkussens en een zachte hoofdbandvoering plaatsen de herwerkte 300Ω-transducers op een optimale afstand van het oor en zorgen voor een ruim geluidsbeeld met een overvloed aan detail – zelfs voor langdurige muzikale exploraties. De transducer-surround laat de resonantiefrequentie zakken van 110 Hz (originele HD 660S) naar 70 Hz voor heftige kickdrums die moeiteloos bewegen. Zelfs de buitenste gaasroosters werden specifiek uitgevoerd om de perfecte impedantie van de luchtstroom te regelen, voor voortreffelijke open-back luistersessies.

De HD 660S2 is zo veelzijdig dat hij zowel op vintage klassiekers als moderne oplossingen kan worden aangesloten en wordt geleverd met twee 1,8 m (5.8 ft) lange kabels die door de gebruiker kunnen worden losgekoppeld en die respectievelijk eindigen op een 6,3 mm (1/4-inch) single-ended stereo- en een 4,4 mm balanced stereo-jackaansluiting. Een 6,3 mm naar 3,5 mm (1/8-inch) adapter is eveneens inbegrepen voor gebruik met populaire hifi-apparatuur van DAC-versterkers, DAP’s en specifieke versterkers zoals de Sennheiser HDV 820. Specifieke bronzen accenten ronden de elegante jet-black afwerking af, en het geheel wordt beschermd door een opberghoes.

Prijs en beschikbaarheid
De Sennheiser HD 660S2 zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 21 februari met een aanbevolen verkoopprijs van 599 euro.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.