Sennheisers IE 200 in-ears voor audiofielen zijn verkrijgbaar voor 150 euro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

De nieuwste telg van de Sennheiser IE-familie deelt heel wat DNA met zijn broers en zussen, maar wil puur luisterplezier aanbieden aan een breder publiek. Dankzij zijn buitengewone detail, helderheid en impact kunnen gebruikers nu een kwaliteit en features verwachten die doorgaans voorbehouden blijven voor apparaten uit het hogere gamma.

Kwaliteit op audiofiel niveau
De IE 200 geeft zowel doorgewinterde hifi-fans als nieuwkomers de mogelijkheid om nieuwe dimensies in geluidskwaliteit te ervaren. Op basis van 15 jaar Sennheiser TrueResponse Transducer-technologie werd de IE 200 voorzien van een 7-millimeter ‘extra brede band’-transducer voor uitzonderlijke kwaliteit. Ook deze laatste nieuwe uitbreiding van het in-ear gamma vertaalt een subliem gebalanceerd en realistisch geluid weer naar een ultracompacte vormfactor: een handelsmerk van de IE-familie.

Met de IE 200 houdt niets de gebruiker nog tegen om nieuwe geluidslandschappen te ontdekken. Harmonische vervorming is vrijwel onbestaande, met een natuurlijke frequentieresponscurve die typisch is voor hoofdtelefoons die aanzienlijk meer kosten. Bovendien kan de IE 200 tegemoetkomen aan een brede waaier luistervoorkeuren dankzij zijn unieke ‘dubbele tuning’-feature. Audiofielen kunnen de bijgeleverde oordopjes in een van de twee posities monteren, wat hen controle over de balans van hun audio-ervaring geeft – van een diepe en emotionele basrespons tot een textuurrijke aanwezigheid van treble.

Comfortabel geconnecteerd
Met zijn buitengewoon comfortabele pasvorm is de IE 200 gemaakt voor ononderbroken luistersessies. Zijn onopvallende design is geschikt voor elk oorformaat en pakt uit met een bewezen ergonomisch design dat zorgt voor een nauwkeurige afdichting en langdurig comfort. Visco-elastisch schuim en silicone ooradapters in verschillende maten blokkeren afleidingen uit de omgeving en maximaliseren tegelijk de low-end respons. Een herziene, gevlochten kabel beperkt contactgeluid en eindigt in een 3,5mm-stereoaansluiting en MMCX-connectoren voor aansluiting op tal van audiofiele apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sennheiser IE 200 is inmiddels te pre-orderen en zal vanaf 31 januari 2023 verkocht worden, met een aanbevolen verkoopprijs van 149,90 euro.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.