Sharkoon brengt SGK30 gamingtoetsenbord uit


Recent heeft Sharkoon een nieuw toetsenbord voor gamers uitgebracht, de SKILLER SGK30. Sharkoons SKILLER SGK30 maakt gebruik van mechanische switches, welke als rode (lineaire) en blauwe (tactile) verkrijgbaar zullen komen. De maximale polling rate betreft 1000Hz, waardoor deze snel reageert op input. Ook beschikt het toetsenbord over een n-key rollover functie, en anti-ghosting.


Naast dat het toetsenbord als eenvoudig zwart model uitgebracht wordt, kan ook de RGB-verlichting ingeschakeld worden waardoor deze weer erg op zal vallen. Met de software kunnen tot 20 verschillende profielen geconfigureerd worden, waarmee onder andere de RGB en verschillende functies aan te passen zijn.


Sharkoon geeft het toetsenbord een levensduur van 50 miljoen aanslagen, waardoor deze bovengemiddeld duurzaam zou zijn. Verder is de SGK30 met zijn afmetingen van 430mm in lengte en diepte van 144mm relatief compact, en met de hoogte van 35mm ook vrij laag.

Vanaf vandaag zal de SKILLER SGK30 verkrijgbaar zijn bij diverse retailers met een adviesprijs van €49,99.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.