Sharkoon brengt TK5M RGB-behuizing uit met vier fans


Sharkoon heeft een nieuwe ATX-behuizing aangekondigd, de TK5M RGB. Deze kast heeft een mesh-voorpaneel en in totaal vier aRGB-fans welke aangestuurd worden door de ingebouwde aRGB-controller. Vanaf vandaag zal de behuizing verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van ongeveer 70 euro.

Begin persbericht van Sharkoon

Sharkoon Technologies, een internationale leverancier van pc-componenten en randapparatuur, presenteert nu de TK5M RGB. Met zijn moderne mesh voorpaneel, vier vooraf geïnstalleerde 120 millimeter ventilatoren en een poort voor snelle USB-C Type-C Gen 2, is deze compacte ATX-behuizing ontwikkeld voor gebruikers die waarde hechten aan bruikbaarheid, betaalbaarheid en maximale prestaties.

Efficiënte luchtstroom
Sharkoon zet met de TK5M RGB vooral in op een doordachte luchtstroom. De kern hiervan is de combinatie van een luchtdoorlatend mesh-front en vier vooraf geïnstalleerde, adresseerbare RGB-ventilatoren van 120 millimeter. Drie van deze ventilatoren zorgen voor een geoptimaliseerde luchtinlaat achter het voorpaneel, terwijl een andere ventilator verantwoordelijk is voor het afvoeren van de verwarmde lucht via de achterkant van de behuizing. Als de gebruiker de luchtstroom wil vergroten, kunnen nog twee 120 millimeter ventilatoren of twee grotere 140 millimeter ventilatoren onder het bovenpaneel worden geïnstalleerd om voor een extra afvoer van gebruikte lucht te zorgen.

Snelle gegevensoverdracht
Een ander kenmerk van de behuizing is een ongecompliceerde en snelle gegevensoverdracht. Naast twee USB 3.0-poorten is het bovenpaneel van de TK5M RGB ook voorzien van een USB 3.2 Gen. 2-poort voor snelle gegevenstoegang. Met een snelheid tot 10 gigabit per seconde biedt de moderne transmissiestandaard een gegevensoverdrachtsnelheid die tot twee keer zo snel is als Gen 1 naast een ongecompliceerde verbinding van mobiele apparaten.

Moderne presentatie
Dankzij het uitstekende voorframe met afgeronde hoeken, ziet de TK5M RGB er duidelijk modern uit en toch ook klassiek genoeg om niet af te leiden van de presentatie van de geïnstalleerde hardware. Een meegeleverde RGB-controller synchroniseert de verlichting van de vier ingebouwde ventilatoren, die zorgen voor een sfeervolle presentatie achter het zijpaneel van gehard glas. Kabeldoorvoeren in de behuizing, een voedingstunnel en afneembare stoffilters zorgen allemaal voor een opgeruimde presentatie.

Geoptimaliseerde indeling van de ruimte
Ondanks zijn compacte formaat is de TK5M RGB ook geschikt voor grotere hardware. De fabrikant specificeert een maximale grafische kaartlengte van maximaal 31 centimeter of, met de frontventilator verwijderd, 33,5 centimeter. Er kunnen ook een voeding met een lengte tot 17,5 centimeter en een CPU-koeler met een hoogte tot 15,7 centimeter worden geïnstalleerd.

Overvloedige gegevensopslag
Ook is de TK5M RGB voorzien van voldoende ruimte voor dataopslag: In en op de HDD/SSD-kooi in de onderzijde van de behuizing kunnen twee 3,5 inch harde schijven worden geplaatst. Als alternatief kunnen in totaal twee 2,5-inch SSD’s in en op de kooi worden geïnstalleerd. Er kunnen nog twee SSD’s naast de moederbordlade worden geplaatst en een vijfde op de voedingstunnel.

Prijs en beschikbaarheid.
De TG5M RGB is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 69,00 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.