Om de traditie voort te zetten beginnen we met de verpakking van de Sharkoon CA-M. Uiteraard met een persoonlijke twist: in de wildernis! Op de verpakking vinden we de naamgeving van de behuizing met daaronder de CA-M afgebeeld. We krijgen ook al een idee van de belangrijke features die extra opvallend zijn aangeduid. Als we de verpakking een kwartslag draaien krijgen zien we een tabel met de specificaties. Op de bovenkant vinden we een handgreep om de verpakking te transporteren. Met dit gewicht kan de verpakking makkelijk functioneren als je nieuwe Prada tas!



De CA-M is netjes ingepakt en heeft geen ruimte om te bewegen in de verpakking. Aan weerskanten van de behuizing vinden we plasticschuim, zodat de randen en hoeken optimaal beschermd zijn. We vinden ook een kartonnendoosje met extra accessoires.



In het accessoires doosje vinden we een instructie leaflet, een SATA-kabel, tie-wraps en verschillende schroeven en de spacers. De spacers kun je gebruiken om HDDs en SSDs te monteren op de aluminium onderkant van de CA-M.



Zodra de verpakkingsmaterialen verwijderd zijn komt er een compact kastje tevoorschijn. De aluminium panelen rondom de behuizing zien er strak uit. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit van de aluminium paneeltjes aan de buitenzijde. Het geborstelde aluminium voelt lekker aan, maar is wel vingerafdrukgevoelig.



Laten we aan de bovenkant van de behuizing beginnen. Hier komen we twee USB 3.0 poorten tegen en een 120 mm out- intake. Het patroon ziet er erg netjes uit, maar is niet voorzien van een stoffilter.



Aan de voorkant vinden we een power knop, twee USB 2.0 poorten en een audio en microfoon ingang. In de powerknop zit een POWER LED en HDD LED verwerkt. Dit vind ik een prima keuze voor het minimalistische design. Hoewel de audio en microfooningang van mij wel gewoon zwart of zilver hadden mogen zijn.



De hoeken op de voorkant van de CA-M lopen rond af, terwijl de achterkant rechthoekig is. Het voorpaneel is wat doorgetrokken over de hoeken aan de voorkant. Dit wil zeggen dat de zijpanelen niet gebogen zijn, maar gewoon recht.


Dit is ook zichtbaar aan het toppaneel op de CA-M. Deze loopt aan de voorkant rond af en aan de achterkant rechthoekig. Alle panelen op de CA-M zijn voorzien van verzonken schroeven. We komen dus geen enkele duimschroef tegen.


Aan de achterkant vinden we bovenaan ruimte voor de voeding die verticaal gepositioneerd wordt. Je kunt hier een traditionele ATX voeding kwijt met een maximum lengte van 23 cm. Daaronder is er ruimte voor één 60 mm fan. Er zijn maar twee fan spots in de CA-M aanwezig aan de bovenkant en achterkant. Ik zelf heb nog nooit een 60 mm fan als case fan gebruikt. De laatste keer dat ik een 60 mm fan tegenkwam was in een server. De CA-M mag dan wel erg compact zijn, maar de koelingsmogelijkheden worden er door beperkt. We vinden ook nog vier expansiesloten helemaal aan de onderkant.



Op de onderkant vinden we vier rubberen pootje en schroefgaten. De schroefgaten zijn hier aanwezig om van buitenaf de HDDs een SSDs te monteren. Je kunt in de CA-M twee 3.5 inch HDDs en drie 2.5 inch SSDs kwijt. Uiteraard moet je wel een keuze maken, omdat je niet alle schijven tegelijkertijd kunt installeren. Je kunt twee 3.5 inch HDDs tegelijkertijd installeren, drie 2.5 inch SSDs of een één 3.5 inch HDD en één 2.5 inch SSD. In de accessoires vinden we spacers om de schijven te monteren, zodat deze niet direct op het aluminium liggen.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu