Sharkoon en Tai-Hao kondigen PBT-keycaps aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Met de SKILLER SAC20 en de SKILLER SAC20 S4 presenteert Sharkoon nu twee PBT keycap-sets voor mechanische toetsenborden die zijn ontwikkeld in samenwerking met de keycap-specialist Tai-Hao. Beide sets zijn verkrijgbaar voor de gangbare ANSI-indeling of als ISO-versie.

Gemaakt met kennis
De SKILLER SAC20 keycap-sets zijn gemaakt in samenwerking met het al lang gevestigde Taiwanese bedrijf Tai-Hao, dat sinds 1962 op de markt is en internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige keycaps. Dienovereenkomstig zijn de SKILLER SAC20-keycaps voorzien van elegante, slijtvaste letters, gemaakt van hoogwaardig PBT via dubbel spuitgieten. Bovendien zorgt dit fabricageproces voor een hoge mate van kleurstabiliteit en bestendigheid tegen het glanseffect, dat kan worden waargenomen bij conventionele ABS-keycaps na langdurig intensief gebruik.

SKILLER SAC20 – Geschikt voor alle maten
De SKILLER SAC20 keycap-set bestaat uit ofwel 104 keycaps die precies passen bij een volledige ANSI-layout met 3 blokken of 105 keycaps voor een volledige ISO-lay-out. Dankzij de tien extra keycaps die in de set zitten en de compatibiliteit met algemeen verkrijgbare cross-mount schakelaars, zouden ze ook ideaal moeten zijn voor gebruik met kleinere toetsenbordindelingen. Als extra bonus wordt de set ook geleverd met twee Sharkoon keycaps en één Tai-Hao keycap, evenals een keycap puller-tool.

SKILLER SAC20 S4 – Speciaal gemaakt voor de SKILLER SGK50 S4
De SKILLER SAC20 S4 keycap-set heeft een andere benadering: hij is speciaal ontwikkeld als aanvulling op het SKILLER SGK50 S4-toetsenbord en heeft daarom precies op elkaar afgestemde inscripties op de zijkanten van de keycap voor ofwel de 61 toetsen van de ANSI-indeling of de 62 toetsen van de ISO indeling. Deze set wordt ook geleverd met twee Sharkoon keycaps en een Tai-Hao keycap, evenals een keycap puller tool.

Prijs en beschikbaarheid
De SKILLER SAC20 Keycap-set is nu verkrijgbaar voor de fabrikantadviesprijs van 59,90 euro en de SKILLER SAC20 S4 keycap-set is nu verkrijgbaar voor de fabrikantsadviesprijs van 39,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.