Review: Sharkoon HDD Extra’s
Sharkoon Homepage


In de laatste jaren heb ik regelmatig gebruik gemaakt van Sharkoon Quickport ‘intern’ producten om hotswap bays toe te voegen aan desktop systemen, en heb ik een Sharkoon QuickPort Combo eSATA al een jaar of vier naast mij voor incidenteel HDDs uitlezen. Beide productranges zijn interessant, maar toch hoor of zie je er weinig over. Voor mij reden genoeg om eens een beetje licht te schijnen op deze producten.

Hoewel de QuickPort range een flink aantal producten bevat, en ik deze in grote lijnen zal bespreken, licht ik uit elke categorie één product specifiek uit. Voor de QuickPort ‘intern’ range is dat de ‘Multi’, een 5.25” bay oplossing waar een 3.5” en 2.5” hotswap bay in zit gecombineerd met 2 USB 3.0 poorten. Voor de externe QuickPort range is dat de XT Duo Clone, met zoals de naam al vermoed een clone-functie. Niet onderdeel van de QuickNogwat naamgeving is de Swift Case PRO USB 3.0, welke als externe behuizing voor HDD’s voldoende dicht bij de QuickPort producten zit om in deze roundup mee te doen. Wel een QuickPort product is de siliconen HDD protector, welke besproken wordt in combinatie met de XT Duo clone.

Met het onderstaande menu kan je door de review navigeren.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
5 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tom 1234
Tom 1234
5 jaren geleden

Wederom mijn dank is groot wat een uitgebreide review.
ik wist niet dat die internal multi dingen zo handig waren.
Ga zo door!

Jay Speed
Jay Speed
5 jaren geleden

Een mooië review van Sharkoon produkten.
Ikzelf gebruik deze reeds vele jaren tot voldoening.
Levensduur is zeer goed alsook het gebruiksgemak.
A.U.B. meer van zulke artikels.

GuntherM
GuntherM
1 jaar geleden

En eindelijk eens een foto van de achterzijde, op één of andere manier worden deze nergens gepubliceerd, alleen dat al maakt deze review relevant. Ik heb er net twee besteld voor in te bouwen in een 4U 19″ rack pc, de derde is een Icy box wisselframe. Dat ook wel goed is, als je de laatste juist inbouwt. Hartelijk dank voor deze review. Voor de USB3 heb ik een kaartje besteld met 19 pins connector en heb ik twee extra 3.0 USB poorten.
 

Last edited 1 jaar geleden by GuntherM