Sharkoon introduceert de RGB HEX behuizing


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon lanceert een ATX pc-behuizing die is geoptimaliseerd voor luchtstroom en een voorpaneel heeft met een 3D-zeshoekig ontwerp, de RGB HEX. De behuizing biedt met zijn opvallende uiterlijk een luchtdoorlatend voorpaneel samen met zes vooraf geïnstalleerde RGB LED-ventilatoren die allemaal volledig adresseerbaar zijn. De behuizing is compleet met een zijpaneel van gehard glas en een USB Type-C-poort aan de bovenkant van de behuizing.

Gemaakt voor koele temperaturen
Het voorpaneel van de RGB Hex heeft niet alleen een opvallend design, maar bestaat ook grotendeels uit een luchtdoorlatend gaas dat moet zorgen voor een sterke aanzuiging van koele lucht. Achter het voorpaneel zuigen drie ventilatoren de lucht door het gaasrooster de behuizing in, terwijl een ventilator op het achterpaneel en twee aan de bovenkant bedoeld zijn om de opgewarmde lucht uit de behuizing te verwijderen. Al deze voorgeïnstalleerde ventilatoren van 120 millimeter zijn voorzien van adresseerbare RGB-leds. Ondertussen wordt de binnenkant van de behuizing beschermd tegen stof door drie stoffilters. Wie de voorkeur geeft aan waterkoeling kan een radiator voor of boven in de kast plaatsen. Achter het voorpaneel kan de radiator maximaal 360 millimeter groot zijn en een totale hoogte hebben van 6,4 centimeter inclusief de ventilatoren. Onder het bovenpaneel is een radiator van maximaal 240 millimeter mogelijk met een totale hoogte inclusief ventilatoren van 5,5 centimeter.

Ruim interieur voor grote componenten.
Zoals gebruikelijk bij gaming-behuizingen, heeft de RGB Hex een zijpaneel van gehard glas, waardoor de door de gebruiker geïnstalleerde hardware en de verlichting kunnen worden bewonderd. Dienovereenkomstig zou de ATX-behuizing ook voldoende ruimte moeten bieden voor krachtige hardwarecomponenten. De behuizing heeft ruimte voor grafische kaarten tot 35 centimeter lang, CPU-koelers tot 15,8 centimeter hoog en voedingen tot 21,5 centimeter lang. Verder is er ook ruimte voor de installatie van maximaal twee 3,5-inch harde schijven en maximaal zes SSD’s.

I/O-paneel
De fabrikant Sharkoon heeft aandacht besteed aan prestaties en gebruiksgemak als het gaat om de aansluitmogelijkheden van de RGB Hex. Naast twee USB 3.0-poorten is het I/O-paneel ook uitgerust met een USB Type-C 3.2 Gen 2-poort die het gebruik van mobiele apparaten via de pc mogelijk maakt met een snelle gegevensoverdrachtsnelheid van 10 gigabit per seconde.

Prijs en beschikbaarheid
De RGB Hex is nu verkrijgbaar voor de fabrikantadviesprijs van 84,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.