Sharkoon lanceert eerste AIO-waterkoelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon lanceert met de S70 RGB, S80 RGB en S90 RGB zijn eerste alles-in-één CPU-waterkoelingsoplossingen. De drie modellen zijn uitgerust met adresseerbare RGB PWM-ventilatoren, een waterblok met een koperen plaat en flexibele, met textiel gevlochten buizen. De S70 RGB is het instapmodel, terwijl de S80 RGB en S90 RGB gericht zijn op meer veeleisende pc-configuraties.

RGB PWM-ventilatoren
De S70 RGB en S80 RGB hebben beide een 240 millimeter radiator, terwijl de S90 RGB een grotere 360 millimeter radiator heeft. Alle drie de waterkoelsystemen worden geleverd met RGB PWM-ventilatoren. De RGB-verlichting wordt verzorgd door adresseerbare LED’s, terwijl de snelheid van de ventilatoren kan worden aangepast binnen een bereik van 600 tot 2.000 omwentelingen per minuut. Voor eenvoudig kabelbeheer zijn de ventilatoren op volgorde aangesloten door middel van een serieschakeling.

Efficiënte warmteafvoer
Om warmte zo goed mogelijk af te voeren is het waterblok en de pompunit van elk model voorzien van een koperen plaat. De S80 RGB- en S90 RGB-modellen worden ook geleverd met hoogwaardige DOWSIL-koelpasta om de koeling van de CPU nog efficiënter te maken.

Draaibaar waterblok en pompeenheid
Het waterblok van de S80 RGB en S90 RGB heeft een diamantgeslepen look en wordt verlicht door het Sharkoon-logo en een chique 3D-infinity mirror-effect. Het waterblok van de S70 RGB presenteert zich met een reflecterend glanzend oppervlak en verlichte letters. Bij alle drie de modellen kunnen de waterblokken worden gedraaid en kunnen het logo en de belettering dus horizontaal correct worden uitgelijnd.

Compatibel met alle huidige CPU’s
Dankzij de meegeleverde montagebeugels voor CPU’s van alle fabrikanten zijn de drie all-in-one watergekoelde modellen voorbereid voor gebruik zonder complicaties in bijna alle soorten pc-behuizingen die 240 millimeter of 360 millimeter radiatoren ondersteunen.

Flexibele slang voor eenvoudige installatie
De installatie van deze alles-in-één waterkoelingsoplossingen zou eenvoudig moeten zijn dankzij hun flexibele slangen. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor gebruik op de voor-, boven- of onderpanelen van de pc-behuizing. Bovendien is de slang met textiel gevlochten voor extra robuustheid en ter bescherming tegen eventuele beschadigingen.

Prijs en beschikbaarheid
De S70 RGB, S80 RGB en S90 RGB zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor respectievelijk €80, €100 en €130.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.