Sharkoon lanceert compacte Micro-ATX behuizing met RGB-fans


Sharkoon heeft de V1000 RGB aangekondigd, een compacte Micro-ATX behuizing welke standaard met drie pre-installed 120mm RGB-fans geleverd wordt. De afgelopen jaren heeft het merk vooral grotere ATX-behuizingen uitgebracht, deze V1000 RGB is dan ook een vernieuwde versie van de V1000 welke inmiddels al een paar jaar meegaat.

Ondanks zijn compacte formaat heeft de V1000 RGB een PSU-shroud met ruimte voor voedingen tot 24cm, en in de behuizing ook grafische kaarten tot 40cm lang. Naast dat er nog drie 120mm of twee 140mm fans bijgeplaatst kunnen worden, past er achter het voorpaneel ook nog eens een 240mm radiator voor waterkoeling.

Voor opslaggeheugen is er ook ruimte, in totaal zes 2,5″ of twee 3,5″-drives kunnen geïnstalleerd worden. Er is zelfs nog een 5,25″ bay beschikbaar voor bijvoorbeeld een DVD-drive. De RGB-leds van de fans worden aangestuurd door de ingebouwde RGB-controller, welke via een knop bovenop de behuizing bedient kunnen worden, of via de 3-pin aRGB-header.

Prijzen en beschikbaarheid
Sharkoon stelt de V1000 RGB vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van €79,90.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.