Sharkoon lanceert de RGB Wave behuizing voor 75 euro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon breidt zijn aanbod aan behuizingen uit met de lancering van de RGB Wave. Deze midi-ATX-behuizing geeft de huidige hardwarecomponenten een raamwerk dat zowel efficiënt als buitengewoon is dankzij vier vooraf geïnstalleerde ventilatoren en een luchtdoorlatend frontpaneel met een 3D-golfontwerp.

Een blikvanger
De kern van het ontwerpconcept van de RGB Wave is het voorpaneel. Dit heeft een reeks golvende golfachtige stroken voor een luchtdoorlatend gaas en geplaatst in een frame met koolstofvezelstructuur. Het wordt aangevuld met een zijpaneel van gehard glas, waardoor de ingebouwde hardware kan worden bewonderd. Om het visueel af te ronden, zijn achter het frontpaneel drie ventilatoren van 120 millimeter met adresseerbare RGB-verlichting geïnstalleerd om het golfdesign en de geïnstalleerde hardware met maximaal 16,3 miljoen kleuren te accentueren.

Efficiënte koeling voor moderne hardware
Naast de visuele aspecten van de behuizing wordt een goede luchtstroom voor het koelen van huidige hardwaresystemen geleverd door het luchtdoorlatende frontpaneel in combinatie met de drie RGB-ventilatoren die erachter zijn voorgeïnstalleerd, evenals een andere 120 millimeter RGB-ventilator op het achterpaneel. Indien nodig kan het koelvermogen worden aangevuld met twee extra ventilatoren met een diameter tot 140 millimeter onder het bovenpaneel en ook een ventilator van 120 millimeter boven op de voedingstunnel.

Up-to-date poorten
Voor de bovenste poorten aan de voorkant van de behuizing biedt Sharkoon twee standaard USB 3.0-poorten, evenals de gebruikelijke audio-aansluitingen. Bovendien heeft de RGB Wave een Type-C-poort met de USB 3.2 Gen 2-specificatie, waardoor moderne mobiele apparaten kunnen worden aangesloten voor snelle en gevarieerde gegevensoverdracht.

Brede compatibiliteit voor hardware
In deze compacte midi-ATX-behuizing passen dankzij een overzichtelijke binnenruimte grafische kaarten tot 33,5 centimeter, CPU-koelers tot 15,7 centimeter en voedingen tot 17,5 centimeter. Daarnaast heeft de case ruimte voor in totaal vijf SSD’s; en twee 3,5-inch HDD’s kunnen worden ondergebracht in de HDD/SSD-kooi als er nog geen SSD’s in zijn geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid.
De RGB Wave is nu verkrijgbaar voor 74,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.