“Sharkoon lanceert de TG7M RGB, een ruime kast met 4 fans”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon, een bekende fabrikant van computerbehuizingen en randapparatuur, heeft de TG7M RGB-behuizing aangekondigd. Nu, met de TG7M RGB, introduceert Sharkoon een pc-behuizing die moet passen bij behuizingen van een hogere klasse. Naast een luchtdoorlatend mesh-frontpaneel heeft de behuizing vier vooraf geïnstalleerde 120 millimeter RGB PWM-ventilatoren. Als eerste case in de serie kan een radiator van 360 millimeter niet alleen achter het frontpaneel van de TG7M RGB worden geïnstalleerd, maar ook onder het bovenpaneel. Grafische kaarten kunnen verticaal in de behuizing worden geïnstalleerd met behulp van een apart verkrijgbare kit. Naast twee USB 3.0-poorten heeft het I/O-paneel ook een USB-C 3.2 Gen 2-poort.

Gebouwd voor overtuigende koelresultaten
Volgens de fabrikant is de TG7M RGB speciaal ontworpen voor efficiënte koeling: naast een gaasrooster op het voorpaneel zijn vier 120 millimeter PWM RGB-ventilatoren voorgeïnstalleerd in de behuizing: drie aan de voorkant en één aan de achterkant van de zaak. Onder het bovenpaneel kunnen ook drie ventilatoren met een edge-to-edge lengte van 120 millimeter worden geïnstalleerd. De TG7M RGB is het eerste geval van de TG-serie waar een 360 millimeter radiator kan worden geïnstalleerd achter het voorpaneel of onder het bovenpaneel. Afhankelijk van de geïnstalleerde hardware, de grootte van het moederbord en de hoogte van het RAM-geheugen is er onder het bovenpaneel minimaal 5 centimeter ruimte beschikbaar. Achter het frontpaneel is ruimte voor een radiator met een hoogte tot 6 centimeter.

Nette presentatie van hardware
Net als de vorige modellen van de serie heeft de TG7M RGB een zijpaneel van gehard glas aan de linkerkant. Om een ​​nette presentatie van de ingebouwde componenten te garanderen, zijn de schroeven van het paneel van buitenaf niet direct zichtbaar. Het frontpaneel wordt links en rechts omlijst door een lichtgrijze metalen vleugel die de scherpe randen van de behuizing afrondt. Het kabelbeheer in de behuizing met meerdere kabeldoorvoeren moet zorgen voor een onbelemmerd zicht op de geïnstalleerde hardware. Door middel van een RGB besturing op het moederbord met een pinout van 5V-D-G of 5V-D-coded-G kan de verlichting naar wens gepersonaliseerd worden. Achter het zijpaneel van gehard glas bevindt zich ook een voedingstunnel met een venster voor constant zicht op de voedingseenheid.

Ruim gebouwd
Ondanks zijn compacte ontwerp heeft de TG7M RGB voldoende ruimte, zelfs voor grote hardwarecomponenten. Een grafische kaart van 38 centimeter lang kan bijvoorbeeld ook verticaal worden geïnstalleerd met behulp van een optioneel verkrijgbare grafische kaartkit. In de voedingstunnel aan de onderzijde van de behuizing kunnen voedingseenheden met een lengte tot 22 centimeter worden gemonteerd. De behuizing heeft ook ruimte voor maximaal vier 2,5-inch en twee 3,5-inch gegevensopslagschijven.

Prijs en beschikbaarheid.
De TG7M RGB is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 109,00 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.