Sharkoon lanceert M25-behuizing in gesloten en RGB-versie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Met de M30 Black en de M30 RGB introduceert Sharkoon nieuwe behuizingen die de opvolgers zijn van de M25-serie. Dankzij het design moet de M30 Black harmonieus in elke werkomgeving kunnen worden geïntegreerd. De M30 RGB daarentegen moet vooral gamers aanspreken dankzij een gaming-achtige look met een RGB-ventilator en een zijpaneel van gehard glas.

Duidelijk ontwerp gericht op prestaties
Zowel de M30 Black als de M30 RGB hebben een elegante, nogal minimalistische uitstraling met een duidelijk doelgericht design. Het middelpunt van de aandacht is het voorpaneel met afgeronde hoeken en een groot geperforeerd gaasoppervlak dat een sterke luchtstroom mogelijk moet maken. Aan de voorkant van het bovenpaneel hebben beide behuizingsversies een moderne USB Type-C-aansluiting voor snelle gegevensoverdracht. Ook op het gebied van koeling zijn er royale mogelijkheden: elke kast biedt plaats aan maximaal zeven ventilatoren van 120 millimeter, en als de installatie van een waterkoelingssysteem gewenst is, is er ook genoeg ruimte voor een radiator met maximaal 360 millimeter onder de bovenkant van de behuizing of achter het voorpaneel.

Ideaal voor op kantoor…
Twee nieuwe SilentStorm BW120 PWM-ventilatoren zijn al voorgeïnstalleerd in de raamloze M30 Black: één op het achterpaneel en één achter het voorpaneel. De ventilatoren, die ook afzonderlijk door de fabrikant worden aangeboden, hebben geen RGB-verlichting en zijn ontworpen voor gebruik in werkomgevingen dankzij hun vloeistofdynamische lagering, instelbare 1.400 omwentelingen per minuut en verwisselbare trillingsdempers in zwart en wit.

…of voor spannende gamesessies
Net als bij de M30 Black heeft ook de RGB-versie een SilentStorm BW120 PWM-ventilator achter het voorpaneel. Het achterpaneel is echter uitgerust met een 120 millimeter PWM-ventilator met adresseerbare RGB-LED’s die kunnen worden aangestuurd via de meegeleverde RGB-controller om effecten te leveren en de kleur aan te passen. De ingebouwde hardwarecomponenten kunnen dan door het zijpaneel van gehard glas schijnen.

Veel ruimte
Beide behuizingsvarianten bieden ruimte voor grafische kaarten met een lengte tot 38 centimeter, er is ruimte voor een CPU-koeler met een hoogte tot 17,2 centimeter en een voeding met een lengte tot 22 centimeter. Daarnaast kunnen in totaal twee 3,5-inch harde schijven of vier 2,5-inch SSD’s worden geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid
De M30 Black midi-ATX-behuizing is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 69,90 euro, en de SilentStorm BW120 PWM-ventilator voor 8,99 euro. De M30 RGB-behuizing is verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 79,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.