Sharkoon lanceert voedingverlengkabels met RGB-verlichting


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Met de SHARK XTend 16 en de SHARK XTend 24 introduceert Sharkoon twee PSU-verlengkabels voor grafische kaarten en moederborden. Met hun adresseerbare RGB-verlichting zorgen de kabels voor extra highlights aan de binnenkant van de pc-behuizing.

RGB-highlights
De SHARK XTend 16 is bedoeld voor gebruik tussen de voeding en de grafische kaart en heeft acht adresseerbare RGB-leds. De SHARK XTend 24 daarentegen verbindt de voeding met het moederbord en heeft 24 adresseerbare RGB-leds. Met behulp van een RGB-besturing met een 5V-D-coded-G pinout kunnen de kleuren en effecten van beide verlengkabels naar wens worden aangepast. Daarom moeten de kabels effectief zorgen voor extra accenten in de pc-behuizing en een aanvulling vormen op de bestaande verlichting.

Eenvoudige installatie
Volgens de fabrikant hebben beide kabels een ideale lengte om een ​​moeiteloze installatie en hantering mogelijk te maken, waarbij de SHARK XTend 16 16 centimeter meet en de SHARK XTend 24 24,5 centimeter. Bovendien zijn beide kabels flexibel voor meer aanpassingsvermogen tijdens de installatie. Voor uitgebreid gebruik in elke pc-behuizing en voor de grootst mogelijke compatibiliteit met alle gangbare voedingen en grafische kaarten, is de SHARK XTend 16 uitgerust voor twee 6+2-pins aansluitingen. De SHARK XTend 24 heeft daarentegen een 24-pins aansluiting en is compatibel met alle in de handel verkrijgbare voedingen en moederborden die een 24-pins ATX-connector hebben.

Prijs en beschikbaarheid
De SHARK XTend 16 is nu verkrijgbaar voor de fabrikantsadviesprijs van 29,90 euro en de SHARK XTend 24 is verkrijgbaar voor de fabrikantsadviesprijs van 34,90 euro.



Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.