Sharkoon onthult nieuwe Micro-ATX cases met bijzonder front-panel


Recent heeft Sharkoon een tweetal nieuwe behuizingen uitgebracht met ruimte voor maximaal een Micro-ATX moederbord. De nieuwe MS-Y1000 en MS-Z1000 zijn in de basis hetzelfde, maar waar de Y1000 een soort zeshoekig geperforeerde voorkant heeft, is de Z1000 voorzien van een geperforeerd lijnenpatroon. Aan de zijkant hebben beide behuizingen een gehard glazen paneel, met daaronder een deels open metalen paneel om airflow door te laten. Het is mogelijk ze van positie te wisselen, zodat het glazen paneel bijvoorbeeld onder of boven zit.

Ondanks zijn kleine formaat past er wel een full-size ATX-voeding tot 16cm lang achter het voorpaneel. Voor de koeling zijn er vier fans voorgeïnstalleerd in de Sharkoon MS-modellen, twee 120mm in de bovenkant, een 120mm onderin en een 80mm aan de achterkant. Eventueel is er nog plaats voor een extra 120mm fan onderin de kast.

Met de optionele Compact VGCK-kit biedt Sharkoon de optie om een grafische kaart tot 27cm in lengte verticaal te installeren, om zo je GPU iets meer te showen.

Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf vandaag zijn de MS-Y1000 en MS-Z1000 verkrijgbaar in het zwart voor ongeveer €80, de witte versies kosten €5 extra. Als laatst is de verticale GPU Compact VGCK-kit verkrijgbaar voor €35.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.