“Sharkoon onthult voordelige SilentStorm PWM-ventilatoren”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Met de SilentStorm 120 PWM en de SilentStorm 140 PWM lanceert Sharkoon nu twee ventilatoren die elk PWM-besturing hebben. Verkrijgbaar als 120-millimeter en 140-millimeter RGB LED-ventilatoren, en met een maximale snelheid van 1.400 omwentelingen per minuut, moeten ze altijd de best mogelijke koeling voor de pc-behuizing bereiken dankzij besturing vanaf het moederbord. Beide modellen hebben ook negen adresseerbare LED’s en vervangbare trillingsdempers in twee verschillende kleuren.

Voortdurend goede prestaties
Dankzij de PWM-regeling wordt het toerental van de SilentStorm PWM-ventilatoren precies geregeld zoals vereist door het moederbord, tot een maximale snelheid van 1.400 omwentelingen per minuut. Zo genereert de SilentStorm 140 PWM een luchtstroomvolume tot 121,9 kubieke meter per uur, terwijl de SilentStorm 120 PWM een luchtstroomvolume tot 93,6 kubieke meter per uur heeft.

Draait stil
Dankzij PWM-ventilatorregeling en een vloeistofdynamisch lager moeten beide ventilatormodellen aangenaam stil zijn, zelfs bij maximale prestaties. Op vol vermogen haalt de SilentStorm PWM 120 maximaal 20 decibel, terwijl de SilentStorm 140 PWM maximaal 35 decibel haalt.

Aanpasbare RGB-verlichting
Beide ventilatoren hebben ook adresseerbare RGB-verlichting die kan worden bediend met algemene verlichtingssoftware zoals Asus Aura Sync en MSI Mystic Light Sync. Voor de grootst mogelijke compatibiliteit kunnen de RGB-LED’s worden aangesloten op het moederbord of op een RGB-controller via een drie-pins 5V-D-G of een vier-pins 5V-D-coded-G-connector.

Variabel uiterlijk
De SilentStorm 120 PWM en de SilentStorm 140 PWM worden geleverd met vervangbare trillingsdempers in wit en grijs. Afgezien van het verminderen van trillingen op de pc, zorgen de trillingsdempers dus voor een betere compatibiliteit met het uiterlijk van de bestaande pc-behuizing.

Prijs en beschikbaarheid
De SilentStorm 120 PWM is nu verkrijgbaar tegen de adviesprijs van de fabrikant van 10,99 euro. De SilentStorm 140 PWM is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 12,99 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.