Sharkoon viert dit jaar zijn 20e verjaardag


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Het Duitse PC-gaming bedrijf Sharkoon viert in 2023 zijn 20-jarig jubileum. Sinds de oprichting op 17 april 2003 heeft de snel veranderende PC- en gamingindustrie talloze trends gekend die zijn gekomen en gegaan. Het was deze stroom van trends die Sharkoon inspireerde om altijd flexibel te reageren met een voortdurend fris assortiment aan producten om te voldoen aan de groeiende behoeften van de gaming- en case modding scene. Dankzij deze innovatieve aanpak en de continue responsiviteit naar klanten toe, is de fabrikant uit de Duitse regio Hessen nu wereldwijd aanwezig. Het 20-jarige succesverhaal begon met een kleine gloed in de PC-behuizingen van enthousiaste modding-pioniers: een verlichte IDE-kabel die al snel het eerste commerciële Sharkoon-product werd dat bekend werd als de “Luminous IDE Round Cable”.

In de daaropvolgende jaren werden duizenden anders saaie PC-behuizingen omgetoverd tot gepersonaliseerde, kleurrijk verlichte gamecomputers dankzij verlichte kabels en zogenaamde CCFL’s (cold cathode fluorescent lamps). Dit was een trend die de laatste jaren weer terug is gekomen in de vorm van RGB-verlichting, die nu alomtegenwoordig is binnen het Sharkoon-productassortiment. Naast verlichte case-modding accessoires ontwikkelde Sharkoon ook continu zijn assortiment en presenteerde bijvoorbeeld de “Luminous Keyboard”, het eerste verlichte toetsenbord in Europa. Al snel volgden nieuwe productontwikkelingen in rap tempo: Sharkoon presenteerde de “Silvation”, zijn eerste PC-behuizing; vervolgens bracht het de populaire “SilentEagle” ventilatorserie op de markt en maakte indruk met innovaties zoals de PC “Jump Start”, een handige afstandsbediening waarmee de PC eenvoudig kon worden ingeschakeld. Met de Dolby-gecertificeerde X-Tatic headsetserie wist Sharkoon zich ook op de gaming console markt te manifesteren en het bedrijf maakte zelfs zijn opwachting in Hollywood in de film “Noobz”! In de loop der jaren is Sharkoon altijd trouw gebleven aan zijn klantgerichte credo om hoge kwaliteit en superprestaties te combineren met een eerlijke prijs.

Om samen met de gaminggemeenschap het 20-jarig jubileum op gepaste wijze te vieren, zal de fabrikant dit jaar verschillende spannende campagnes lanceren op zijn sociale mediakanalen. Om te beginnen heeft Sharkoon aangekondigd dat er voor het jubileumjaar 2023 een nieuwe muismat komt die beperkt is tot 2.023 stuks. De “20 Years Limited Edition Mouse Mat” zal een unieke uitstraling hebben waarbij een serienummer al in het ontwerp is opgenomen. Het bezit van deze muismat geeft recht op deelname aan de grote jubileumactie van het bedrijf die gepland staat voor 11 oktober, gecombineerd met een hoop winacties.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.