“SilentiumPC kondigt de Fortis 5 koeler aan in drie varianten”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

SilentiumPC, een Europese fabrikant van CPU-koelers, voedingen en pc-behuizingen, is verheugd om zijn nieuwste toevoeging aan het luchtkoelersegment aan te kondigen, dat de markt ongetwijfeld zal opschudden met zijn fenomenale prestaties en lage geluidsniveaus. De Fortis 5 is er in drie versies, elk aangepast om aan de eisen van verschillende gebruikers te voldoen. De reguliere Fortis 5 richt zich op de mainstream, terwijl de Fortis 5 Dual is ontworpen om prestatiegerichte en geluidsbewuste enthousiasten aan te spreken. Ook verkrijgbaar is de Fortis 5 ARGB, ontworpen om levendig te schitteren dankzij de prachtige ARGB-ventilator, die zeker degenen zal verbazen die ook zwaar geïnvesteerd hebben in de esthetiek van hun opstelling. Alle Fortis 5-modellen zijn gebaseerd op een gloednieuw koellichaamontwerp dat bestaat uit een geoptimaliseerde basis en in totaal zes 6 mm koperen heat-pipes. Afhankelijk van het model worden één of twee Fluctus-ventilatoren meegeleverd. De ventilatoren van de Fluctus-serie zijn nauwkeurig afgesteld voor hoge statische druk, wat resulteert in een hoge luchtstroom en een stille werking. Wat betreft prestaties kan de Fortis 5 gemakkelijk concurreren met grote twin-tower CPU-koelers, terwijl hij zelfs de beste single-towers overtreft op het gebied van koelingsefficiëntie en lagere ruisstatistieken, dankzij de fijn afgestelde psycho-akoestische eigenschappen. SilentiumPC onderstreept het High-End standpunt van de Fortis 5-serie nog eens door een verlengde fabrieksgarantie van 6 jaar te bieden.

Hoogwaardige koeloplossing
De Fortis 5-serie is de volgende stap in een revolutionair ontwerp dat is ontwikkeld in samenwerking met Synergy Cooling en een andere vertegenwoordiger van de nieuwe generatie SilentiumPC-koelsystemen. Het is uitgerust met een groter koellichaam gemaakt van 47 dicht opeengepakte vinnen. De grote koperen basis is ingebed met zes 6 mm koperen heat-pipes, die perfect zijn uitgelijnd om alle gegenereerde warmte op de meest efficiënte manier door het koellichaam te transporteren. Het totale warmteafvoeroppervlak is meer dan 50% groter dan dat van het Fera 5 koelsysteem! Het Fortis 5 koellichaam is asymmetrisch en is geoptimaliseerd voor eenrichtingsluchtstroom. Het is volledig compatibel en interfereert niet met grotere geheugenmodules. Naast de Fortis 5 met één ventilator wordt de Fortis 5 Dual Fan geleverd met twee Fluctus-ventilatoren, een 140 mm-ventilator aan de voorkant en een 120 mm-ventilator aan de achterkant. De Fortis 5 ARGB is verder visueel verrijkt met een adresseerbaar LED-verlichtingssysteem.

Fluctusventilator
De karakteristieke bladen met gekartelde randen zorgen voor een hoge statische druk wanneer ze worden gecombineerd met een dichte koellichaam zoals de Fortis 5, wat resulteert in een ongelooflijk hoge luchtstroom met behoud van een zeer laag waargenomen geluidsniveau. De Fluctus-ventilatoren zijn uitgerust met moderne en duurzame FDB-lagers (MTBF 100.000 h) en anti-vibratie rubberen elementen op de hoeken, waardoor het operationele geluidsniveau verder wordt verminderd.
Elk Fortis 5-model is nauwkeurig afgesteld op een breed scala aan bruikbare snelheden, waarbij zowel de 140 mm als de 120 mm Fluctus-ventilatoren werken tussen 300 en 1.400 tpm. Met de PWM-functie kunnen gebruikers de ventilatorsnelheden aanpassen aan hun eigen behoeften. Het is zelfs mogelijk om de Fluctus-ventilatoren tijdelijk uit te schakelen (“fan stop”) om het koelsysteem passief te laten draaien bij lage belasting.

Handig montagesysteem
De Fortis 5 is uitgerust met een nieuwe generatie universele montagesystemen, waardoor de druk op de processor wordt verbeterd, wat cruciaal is als het gaat om koelingsefficiëntie. De kit bestaat uit minder onderdelen, heeft een stalen achterplaat en is eenvoudiger dan ooit te monteren.
Het Fortis 5 koelsysteem wordt geleverd met Pactum PT-3 koelpasta in een hoeveelheid die voldoende is voor meerdere toepassingen. De accessoirekit maakt de installatie van maximaal twee ventilatoren mogelijk, vergelijkbaar met de Fortis 5 Dual Fan.

Compatibiliteit
De Fortis 5 is compatibel met alle populaire moderne CPU-sockets, zoals Intel LGA 1700, LGA 1200, LGA 1150, LGA 1151, LGA 1155, LGA 1156, LGA 2066, LGA 2011-3 (vierkante ILM) en LGA 2011 (vierkante ILM). Voor AMD geldt dit voor AM4, AM3(+), AM2(+), FM2(+) en FM1.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle drie de modellen van de Fortis 5 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Het gaat om de Fortis 5 double fan (€48,99), de Fortis 5 ARGB (€52,99) en de Fortis 5 (€41,99).Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.