SilentiumPC onthult de Navis F240 en F240 ARGB


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

SilentiumPC, een Europese fabrikant van CPU-koelers, voedingen en pc-behuizingen, brengt een nieuwe toevoeging aan zijn line-up voor vloeistofkoeling uit. De Navis F240 is een krachtige AIO CPU-koeler die is ontworpen in samenwerking met Synergy Cooling. De Navis F240-serie heeft een ultrastille asymmetrische PWM-gestuurde blokpomp met keramische lagers. Het is gekoppeld aan een hoogwaardige 240 mm-radiator met twee in de fabriek vooraf geïnstalleerde bekroonde Fluctus 120 PWM-ventilatoren. Er is ook de F240 ARGB, die in plaats daarvan is uitgerust met twee Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren en qua prestaties identiek is aan zijn niet-ARGB-tegenhanger. De koeler is compatibel met AMD™ AM4 en populaire Intel™-sockets, inclusief het nieuwste LGA1700-platform. De gehele kit wordt gedekt door een fabrieksgarantie van 36 maanden.

Efficiënt AIO-koelsysteem
Het Navis F240 koelsysteem bestaat uit drie componenten. De basis bestaat uit een asymmetrisch waterblok dat op effectieve wijze thermische energie van de CPU verwijdert en deze via speciaal ontworpen kanalen naar een stromende vloeistof overbrengt. De circulatie van koelvloeistof door het systeem wordt mogelijk gemaakt door een efficiënte, hoogwaardige keramisch gelagerde pomp. Het beschikt over een hoog vloeistofdebiet met snelheden van 1.600 tot 2.600 tpm en is uitgerust met PWM-regelingen. Hierdoor kunnen koelcapaciteit en geluidsniveaus gemakkelijk worden aangepast aan de huidige eisen van het systeem.

Voorgeïnstalleerde PWM-ventilatoren uit de Fluctus-serie
Thermische energie die naar de radiator wordt overgebracht, wordt afgevoerd door twee zeer efficiënte Fluctus 120 PWM-ventilatoren, die uitstekende prestaties leveren met zeer lage waargenomen geluidsniveaus, dankzij de psycho-akoestische optimalisaties waarvoor patent is aangevraagd door Synergy Cooling. Met de Navis F240 ARGB bieden twee Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren ARGB-verlichting, terwijl ze dezelfde prestatiekenmerken behouden als hun niet-ARGB-tegenhanger. De snelheidscurve van de ventilatoren is aangepast om een ​​stille werking te garanderen met de nieuwste processors.

ARGB-optie voor verbluffende beelden
De adresseerbare achtergrondverlichting (ARGB) stelt gebruikers in staat om individuele kleuren van een enkele lichtbron te regelen. Elk van de LED’s in de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren kan een andere kleur uitstralen, wat gebruikers een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden biedt als het gaat om het selecteren van lichteffecten, waaronder een indrukwekkende regenboogmodus, evenals vloeiende overgangen tussen kleuren. Ventilatorverlichting maakt gebruik van een standaard 3-pins ARGB-connector, die compatibel is met de meeste populaire adresseerbare RGB-systemen, zoals ASRock RGB Polychrome Sync, Asus Aura Sync, Biostar VIVID LED, EVGA RGB-headers, Gigabyte RGB Fusion en MSI Mystic Light.

Andere adresseerbare verlichtingssystemen worden ook ondersteund als ze compatibel zijn met de vermelde. De ventilator hoeft alleen maar op de juiste moederbordconnector te worden aangesloten en de software biedt controletoegang voor kleuren en verlichtingsmodi.

Nano-reset ARGB-controller
Met de meegeleverde Nano-Reset ARGB-controller (alleen F240 ARGB) kunnen gebruikers lichteffecten regelen, zelfs zonder een compatibel moederbord. Het biedt een tiental modi, waaronder een regenboog, ademhalingseffecten en zelfs vloeiende overgangen.

Nieuw montagesysteem
Vloeistofkoelsystemen uit de Navis F240-familie zijn uitgerust met een volledig opnieuw ontworpen montagesysteem dat een eenvoudigere en snellere installatie mogelijk maakt. Dankzij de asymmetrische structuur van het pompblok en speciaal ontworpen gevlochten slangen heeft de RAM-hoogte geen invloed op het installatieproces.

De Navis F240 is klaar om direct out of the box te worden gemonteerd op AMD™ AM4 en Intel™ LGA1700, LGA1200, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA2066, LGA2011-3 en LGA2011 sockets. De set bevat ook Pactum PT-3 koelpasta in een hoeveelheid die geschikt is voor meerdere installaties

Prijzen en beschikbaarheid
De Navis F240 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €75 voor de standaard versie, €86 voor de variant met aRGB-ventilatoren.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.