SilentiumPC presenteert vier nieuwe Spartan 5-luchtkoelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

SilentiumPC kondigt de nieuwste versie van zijn Spartan-lijn van CPU-koelers aan. Dit omvat de Spartan 5-standaard, de Spartan 5 MAX en de Spartan 5 ARGB en MAX ARGB. Deze nieuwe reeks CPU-koelsystemen is ontwikkeld in samenwerking met Synergy Cooling en concurreert rechtstreeks met duurdere middenklasse-koelers. Het gestroomlijnde ontwerp en de basis van het koellichaam, die bestaat uit heatpipes die in direct contact staan ​​met de processor, zijn in staat om zelfs de nieuwste processors effectief te koelen, met behoud van een laag geluidsniveau en een betaalbare prijs.

Van de grond af opnieuw ontworpen
De Spartan 5-familie maakt gebruik van een speciaal ontworpen, in het koellichaam geïntegreerde versie van de bekroonde 120 mm Fluctus-ventilator, die zowel een stille werking als psycho-akoestische optimalisatie door de hele installatie garandeert. Het is in de eerste plaats ontworpen voor systeemintegrators en gebruikers die op zoek zijn naar efficiënte en goedkope koeling. Dankzij de uniforme structuur is het niet alleen uiterst eenvoudig te installeren, maar ook veel beter bestand tegen mechanische schade die tijdens het transport kan optreden.

Spartan 5 & Spartan 5 ARGB
De Spartan 5 en de Spartan 5 ARGB zijn uitgerust met twee koperen heatpipes die in direct contact staan ​​met het oppervlak van de geïntegreerde warmteverdeler van de processor. Dit zorgt voor een snelle warmteoverdracht naar het aluminium koellichaam, dat is uitgerust met enkele tientallen vinnen die temperatuurschommelingen aanzienlijk kunnen verminderen.

Spartan 5 MAX & Spartan 5 MAX ARGB
De Spartan 5 MAX en Spartan 5 MAX ARGB zijn voorzien van in totaal vier koperen heatpipes, die ook in direct contact staan ​​met de geïntegreerde warmteverspreider, waardoor een nog efficiëntere warmteafvoer mogelijk is. Deze modellen bieden verbeterde prestaties voor systemen met een hogere TDP.

Adresseerbare RGB-ventilator
De Spartan 5 ARGB & Spartan 5 MAX ARGB zijn uitgerust met een geïntegreerde Fluctus-ventilator met een autonome ARGB-achtergrondverlichting, die zorgt voor een regenboogeffect zonder dat deze op een ARGB-systeemcontroller van het moederbord hoeft te worden aangesloten. De 120 mm ARGB-enabled Fluctus-ventilator kan ook worden aangesloten op een controller die adresseerbare achtergrondverlichting ondersteunt, zodat de gebruiker verschillende kleuren en effecten kan selecteren. ARGB-modellen zijn qua prestaties identiek aan hun niet-ARGB-tegenhanger.

Bijgewerkt montagesysteem
Alle koelers uit de Spartan 5 familie zijn voorzien van een compleet nieuw montagesysteem, bestaande uit een verend frame en slechts één beweegbaar element. Op AMD-platforms is voor de installatie slechts een enkele schroef nodig. Dit systeem zorgt voor een snellere en gemakkelijkere installatie van koeling en maakt het beter bestand tegen mechanische schade die kan ontstaan ​​tijdens transport over korte of lange afstanden van een volledig geassembleerde computer.

Compatibiliteit
De Spartan 5 familie wordt geleverd met vooraf aangebrachte Pactum PT-3 koelpasta. Ze zijn klaar om direct uit de doos op de meest populaire AMD-processors te worden gemonteerd. Voor Intel-systemen wordt een extra montagekit meegeleverd die uit slechts enkele onderdelen bestaat.
– AMD-compatibiliteit: AM4, AM3 (+), AM2 (+), FM2 (+), FM1
– Intel-compatibiliteit: LGA 1700, 1200, 1150, 1151, 1155, 1156.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle vier de modellen van de Spartan 5-familie zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Prijzen voor de standaard Spartan 5 beginnen bij €15,50, de versie met aRGB kost €19,00, vervolgens de Spartan 5 MAX voor €21,00, en als laatste de MAX met aRGB voor €24,00.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments