“SilentiumPC’s Fluctus 120 is een 120mm-hogedrukventilator met RGB”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

SilentiumPC, een Europese fabrikant van CPU-koelers, voedingen en pc-behuizingen, presenteert de nieuwste toevoeging aan zijn ventilatorportfolio met de introductie van de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator. De nieuwe axiale ventilator is ontwikkeld in samenwerking met Synergy Cooling en kan een hoge statische druk, een eersteklas luchtstroom bij het aanbrengen en een uitstekende akoestiek leveren. Daarnaast levert het uitstekende prestaties op dichte waterkoelradiatoren en in pc-behuizingen die zijn uitgerust met stoffilters. Dankzij het vernieuwde, duurzame vloeistofdynamische lager (FDB), met een lange levensduur van 100.000 h MTBF, wordt de ventilator gedekt door een fabrieksgarantie van 6 jaar.

De volledige ARGB-ervaring
De SilentiumPC Fluctus 120 PWM ARGB kan worden aangesloten op een enkele ARGB-connector en kan ook worden gesynchroniseerd met vele andere SilentiumPC-producten: b.v. Aurora Stripes ARGB LED-strips, ARGB-ventilatoren (bijv. Stella HP of Corona HP ARGB), evenals Astrum-, Armis-, Regnum-, Signum- en Ventum-behuizingen (met ARGB-compatibiliteit). Het achtergrondverlichtingssysteem kan ook worden gesynchroniseerd met compatibele moederborden die zijn uitgerust met een 3-pins ARGB-connector.

Verbeterde koelprestaties
De SilentiumPC Fluctus 120 PWM ARGB is uitgerust met een unieke 9-bladige rotor met gekartelde randen. Het biedt de hoge hoeveelheden statische druk die nodig zijn voor het creëren van een goede luchtstroom in combinatie met de dichte radiatoren van alles-in-één waterkoelingssystemen. Gebruikers kunnen een temperatuurverlaging van 1-3 °C verwachten in vergelijking met andere ventilatoren die vaak worden gecombineerd met AIO-vloeistofkoelers, naast lagere geluidsniveaus. Een breed scala aan snelheidsregeling van 300 tot 1.800 rpm maakt de Fluctus 120 PWM ARGB geschikt voor gebruik met zowel grotere radiatoren (480 mm, 360 mm) als kleinere (240 mm, 120 mm), die meestal hogere ventilatorsnelheden vereisen .

De Fluctus 120 PWM ARGB kan ook een hoge luchtstroom genereren in minder beperkte toepassingen, bijvoorbeeld in gevallen met dichte stoffilters. In vergelijking met andere populaire oplossingen op de markt, kan het vervangen van inlaatventilatoren door de Fluctus 120 PWM ARGB de temperatuur van de videokaart en de CPU met 1 tot 4°C verlagen, terwijl het geluidsniveau tot de helft wordt verminderd van wat ze ooit waren.

Psychoakoestische optimalisatie
Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren bieden uitstekende akoestische prestaties dankzij technische verbeteringen die zijn ontwikkeld door Synergy Cooling. De gekartelde voorranden van de ventilatorbladen verminderen prominente tonale ruis, die gemakkelijk waarneembaar is in akoestische achtergronden. Deze functie vormt het hart van Synergy Cooling’s gepatenteerde psycho-akoestische optimalisatie, en maakt de Fluctus 120 PWM ARGB nog aangenamer voor het menselijk oor dan blijkt uit standaard geluidsniveaumetingen. Trillingsdempers over alle assen ingebouwd in het ventilatorframe verminderen het risico op trillingen in aangrenzende elementen zonder concessies te doen aan de compatibiliteit met standaard 120 mm ventilatoropstellingen.

Veelzijdigheid
De snelheid van de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren kan worden geregeld door PWM-signaal in een breed bereik van 300 tot 1.800 rpm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende scenario’s. Case-fans, waterkoelingsradiatoren en luchtkoelers hebben allemaal verschillende ventilatorsnelheden nodig om die sublieme balans tussen prestaties en waargenomen geluidsniveaus te bereiken, en de Fluctus 120 PWM ARGB bereikt precies dat. Liefhebbers kunnen zelfs op maat gemaakte semi-passieve koelsystemen maken dankzij de ventilatorstopfunctie: de Fluctus 120 PWM ARGB stopt automatisch wanneer PWM-signalen onder de 5% duty cycle komen en start automatisch opnieuw wanneer deze boven 10% stijgt. De ventilator is uitgerust met een 4-pins voedingskabel met een ingebouwde splitter, zodat gebruikers een andere ventilator kunnen aansluiten op dezelfde stroom- en snelheidsregelbron. Een meegeleverde kabelverlenging van 40 cm zorgt voor flexibiliteit bij de installatie, zelfs in omvangrijke gevallen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Fluctus 120 PWM ARGB is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van € 15,99.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.