Prijzen, levertijden en bestellen @ Hardware.info
Productpagina @ SilverStoneMini-ITX systemen zijn inmiddels een hot topic te noemen, ze doen voor veel builds niet meer onder voor hun grotere broers, en als gevolg brachten tal van fabrikanten vele interessante mITX behuizingen op de markt. Een bepaald type mITX behuizing dat mijn aandacht trok waren de modellen met een VESA montage, juist voor eenvoudige gebruikers kon je met een zeer beperkt budget toch een leuke en snelle all-in-one neerzetten. De Intel NUC en Gigabyte BRIX zijn ook leuke opties, maar vaak net wat duurder, met wat minder aansluitingen, en net wat minder krachtig dan een ‘echt’ Mini-ITX systeem.

Een minder bekende optie is de thin mini-ITX format. Even breed en lang als een mITX bord, maar dan nog een stukje dunner. Vanwege de beperkte hoogte maak je gebruik van SODIMM geheugen (Voor de leek: laptop geheugen), maar dit doet niet of nauwelijks onder voor ‘normaal’ geheugen. Hoewel ook de moederbord keuze wat beperkter is zijn de daadwerkelijke gevolgen minimaal. De voornaamste consequentie betreft de keuze van de voeding (je hebt een externe adapter nodig), en de processorkoeler. Hoewel een thin-mITX bord ook in een normale ITX behuizing past, is dat natuurlijk zonde van het super dunne bordje.

Deze review zal onderdeel vormen van een set aan reviews, waarbij ik de komende tijd verschillende onderdelen zal belichten die van toepassing zijn bij het maken van je eigen compacte systeem welke achterop een monitor geplaatst kan worden. De basis van deze build vormt (naast uiteraard een monitor met VESA Mount, maar daar zijn er vele van) een SilverStone PT13 behuizing, een Asus H81T moederbord, en het onderwerp van deze review: De SilverStone AR04 processorkoeler. Verder zal gebruik worden gemaakt van een pentium G3220, 4GB DDR3 SODIMM geheugen, en een 120GB M500 SSD.

Verder vind ik het wel van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.